Hyppää sisältöön

Ehkäisevän työn tapahtuma Järkee vai ei? järjestetään lahtelaisille 8.-luokkalaisille Lahden pääkirjastolla ja Palvelutorilla

Tapahtuma toteutetaan 13.–17.11.2023 koulupäivien aikana. Tämän vuoden teemoja ovat mielen hyvinvointi, kiusaaminen ja kiristäminen somessa, väkivaltaisuus sekä tunteiden hallinta päihteiden avulla.
Särkynyt lasipullo kadulla

Tapahtuman esillä olevat teemat valitaan ajankohtaisista, yläkoululaisen elämää koskettavista ilmiöistä. Tämän vuoden teemat ovat olleet toistuvasti esillä nuorten hyvinvointia käsittelevien verkostojen tapaamisissa jo muutaman viime vuoden ajan. Moni nuori on tietoinen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa leviävistä tappeluvideoista ja nuorten toisiinsa kohdistamasta väkivallasta. Vuoden 2022 lopussa toteutetussa päihdetilannekyselyssä nuoret toivoivat avoimempaa keskustelua muun muassa päihteisiin liittyvistä teemoista.

Lahden perusopetuksen 32 luokkaa kiertävät tapahtumassa rasteja, joissa on tarkoitus käsitellä teemoja ikätasoon soveltuvasti ja antaa mahdollisuus ja tarjota alusta avoimelle keskustelulle. Tapahtuman lisäksi aiheista toivotaan keskustelua niin kotona, kuin koulussakin.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Lahden kaupungin nuorisopalvelut, Lahden kirjastot, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen opiskeluhuollon palvelut, Lahden ensi- ja turvakoti/väkivaltatyö, Lahden seurakunnat/erityisnuorisotyö, Walkers Lahti, LAB-ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö sekä kokemusasiantuntija.

Lisätietoja:

Lahden kaupungin nuorisopalvelut
Psykososiaalinen tuki Domino / Jalkautuva ehkäisevä päihdetyö

Emmi Toivonen, emmi.toivonen@lahti.fi , 044 416 4995
Daniel Suopelto, daniel.suopelto@lahti.fi , 044 018 7333