Hyppää sisältöön

Elinvoimajohtajaksi valittu Elina Laavi valtiosihteeriksi

Lahden kaupungin elinvoimajohtajan virkaan äskettäin valittua Elina Laavia esitetään Suomen uuden hallituksen valtiosihteeriksi valtionvarainministeriöön ja opetus- ja kulttuuriministeriöön. Hän on ottanut elinvoimajohtajan viran jo vastaan, mutta anoo virkavapautta 1.8.2024 saakka. Siihen asti elinvoimajohtajan tehtäviä hoitaa Lahden kaupungin kehitysjohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw.

Elina Laavi valittiin Lahden elinvoimajohtajaksi vahvan edunvalvonnan osaamisen ja monipuolisten verkostojensa ansiosta. Rekrytointiprosessin aikana haastattelijoilla oli jo tiedossa Laavin mahdollinen tuleva valtiosihteerin tehtävä. Ministereiden valtiosihteerit toimivat ministerien tukena ja sijaisina tietyissä tehtävissä.

– Molemmat tehtävät ovat todella tärkeitä ja Lahden kaupungin antama mahdollisuus joustaa aloitusajankohdassa ratkaisi järjestelyn, Elina Laavi kertoo.

– Valtiosihteerin asema valtionvarainministeriössä sekä opetus- ja kulttuuriministeriössä on hyvin merkittävä. Elina Laavi vahvistaa tehtävässä osaamistaan, mikä parantaa entisestään mahdollisuuksia johtaa ja tukea Lahden elinvoimaa ja työllisyyttä. Hän saa kokemusta ja kontakteja, jotka ovat erittäin arvokkaita Lahden kaupungille, painottaa konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen.

– Lahti ja monet vaikuttajat Lahdessa ovat itselleni tuttuja, joten kaupungin asiat ovat jo mielessäni ja odotan hyvää yhteistyötä jo ennen varsinaisen tehtävän aloittamista elokuussa 2024, Laavi iloitsee.

Monipuolisen kokemuksen omaavaa Henna Eskonsipo-Bradshaw johtaa Elinvoima- ja työllisyyspalveluita virkavapauden loppuun saakka. Hän on työskennellyt kaupungilla neljä vuotta ja tuntee hyvin laajasti yritys-, yliopisto-, ympäristö-, tapahtuma-, maahanmuutto- ja työllisyysasioita.

– Yhteistyö Elina Laavin kanssa sujuu varmasti erinomaisesti, sillä osaamisemme täydentävät toisiaan. Otan innolla vastaan mahdollisuuden viedä kaupunkimme elinvoimaa rohkeasti eteenpäin sillä välin, kun Elina hoitaa valtiosihteerin tehtävää, Henna Eskonsipo-Bradshaw korostaa.

Lisätietoja

Mika Mäkinen, konsernipalvelujohtaja, p. 050 556 9815

Henna Eskonsipo-Bradshaw, elinvoimajohtaja, p. 044 482 0838

Elina Laavi, elinvoimajohtaja 1.8.2024 alkaen, p. 040 708 2121