Hyppää sisältöön

Ersta-Villähteen peruskoulusta Kartanon peruskoulu

Ersta-Villähteen peruskoulun uusi nimi on Kartanon peruskoulu, joka otetaan käyttöön 1.2.2023 alkaen. Loppuvuodesta 2022 järjestettyyn nimikilpailuun saatiin ehdotuksia lähes 350. Erstan ja Villähteen peruskoulut yhdistyivät hallinnollisesti elokuusta 2022.

Nimikyselyssä haettiin lyhyttä, ytimekästä, koulun toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään luonnonläheiseen alueeseen kiinnittyvä nimeä. 

Yhdistyneen peruskoulun uuden nimen valitsi oppilaiden, opettajien, vanhempaintoimikunnan, hallinnon ja sivistyslautakunnan edustajien työryhmä.
–  Yksitoistajäseninen nimityöryhmä kävi läpi ehdotetut nimet hyvin innostuneessa ja positiivisessa ilmapiirissä, kertoo työryhmää luotsannut rehtori Pirjo Tenhu.

– Nimenvalintatyössä hyödynnettiin muun muassa nimistönsuunnittelun ohjeita ja koulun henkilökunnan asian- ja paikallistuntemusta. Nimeksi muotoutui lopulta Kartanon peruskoulu, johon työryhmä päätyi äänestämällä.

– Kartanon peruskoulu -nimellä pääsemme uuden äärelle. Nimi on kaikille uusi. Se on lyhyt ja ytimekäs. Siinä on nostalginen kyläkoulun vivahde maalaisromantiikkamaisesti kaupungin sydämen sykkeessä, Tenhu jatkaa.

Koulu toimi Lahdessa Villähteellä kahdessa toimipisteessä: Kartanon peruskoulu, Kärrytien toimipiste ja Kankaantien toimipiste. Oppilaita Kartanon peruskoulussa on 419 ja henkilöstöä 40.

Nimenvalintaprosessi esiteltiin sivistyslautakunnalle kokouksessa 24. tammikuuta. Koulujen yhdistymisestä sivistyslautakunta päätti huhtikuussa 2022.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 5 Lahti-kassia ja -heijastinta, voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut
Kartanon peruskoulun rehtori Pirjo Tenhu, 040 766 1664
vastaava rehtori Matti Saarela, Perusopetus, pohjoinen alue ja Nastola, 044 416 3336

Sivistyslautakunnan kokouksen 24.1.2023 esityslista Dynasty-tietopalvelussa