Hyppää sisältöön

Fazerin ksylitolitehdas käynnistää toimintansa Lahdessa

Lahden tehtaalla ksylitoli valmistetaan kaurankuorista ainoana maailmassa. Toiminnan myötä Lahti vahvistuu kiertotalouskaupunkina.

Fazerin ksylitolia kaurankuorista valmistava tehdas on käynnistänyt kaupallisen toimintansa Lahdessa. Ksylitolitehdas on erinomainen esimerkki modernista kiertotalouden innovaatiosta ja hyödyntää ainutlaatuista, patentoitua teknologiaa.

– Ksylitolitehdas toteuttaa kiertotaloutta esimerkillisesti: ylimääräistä materiaalia hyödynnetään uusien tuotteiden raaka-aineena. Kiertotalouden avulla valmistuksessa ei synny hukkaa, ja samalla luodaan uutta liiketoimintaa käyttämällä materiaaleja uudestaan ja kierrättämällä, sanoo Lahden kaupungin ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen.

– Lahden tavoitteena on olla kiertotalouden mukaisesti toimiva jätteetön kaupunki vuoteen 2050 mennessä. Ksylitolitehdas tukee tätä tavoitetta loistavasti.

Fazer on Pohjoismaiden johtava kauratoimija. Suomalaiselle ksylitolille on kasvavaa kansainvälistä kysyntää ja uusia käyttömahdollisuuksia muun muassa elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa.

Aihealueet