Hyppää sisältöön

Hakeminen avoimeen varhaiskasvatukseen 2–5 -vuotiaiden lasten kerhotoimintaan

Vielä ehtii hakea avoimen varhaiskasvatuksen 2–5 -vuotiaiden kerhotoimintaan. Elokuussa alkavalle toimintakaudelle kerhotoiminnan paikkoja on vielä jäljellä. Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan voi tulla tutustumaan avoimien ovien päivinä 6.4. ja 13.4. klo 9–15 koko perheen voimin. Käynnissä on haku myös koululaisten iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle 2022–23.
Ahtialan päiväkodin lapsia istuttamassa kuusentaimia ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan haetaan sähköisesti 1.– 14.4.2022. Toiminnan tavoitteena on lahtelaisten, kotona olevien 2–5 -vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin edistäminen. Maksutonta 2–5 vuotiaiden kerhotoimintaa on tarjolla lapsille arkipäivisin ja lapsiperheille avointa perhetoimintaa viikoittain.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa on tarjolla elokuusta kesäkuuhun. Toimintaa ei järjestetä koulujen syys-, talvi- ja joululomaviikolla 52.

Avointa ohjattua perhetoimintaa

Tarjolla on myös viikoittain avointa toimintaa perheille. Lahden kaupungilta avoimen varhaiskasvatuksen ohjaaja Tuulevi Annala kertoo, että lapsi voi tulla leikkimään ja perhe tapaamaan muita lapsiperheitä, myös perheen pienimpien kanssa ilman erillistä ilmoittautumista.
– Avointa perhetoimintaa pyritään toteuttamaan yhdessä myös eri yhteistyötahojen kanssa. Avoimesta perhetoiminnasta lisätietoa löytyy toimipaikan Facebook-sivuilla.

Avoimessa varhaiskasvatustoiminnassa korostuu osallisuus, leikki, elämyksellisyys, luonnossa toimiminen ja liikkuminen. Toiminta perustuu Lahden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa tarjotaan eri puolilla kaupunkia viidessä toimipaikassa: Kiveriössä Hirsimetsän ryhmässä, Jalkarannan ryhmässä, Launeen perhepuiston ryhmässä, keskustan alueella Loviisanpässin ryhmässä, Mukkulassa Tanssimäen ryhmässä.

Vapaita avoimen varhaiskasvatuksen paikkoja voi tiedustella myös pitkin toimintavuotta suoraan toimipaikoista tai avoimen varhaiskasvatuksen ohjaajalta.

Hakulomake avoimeen varhaiskasvatukseen ja lisätietoja löytyy linkin takaa varhaiskasvatuksen verkkosivuilta.

Kesäajan avoimesta leikkipuistotoiminnasta tiedotetaan kevään kuluessa.

Haku koululaisten iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2022–2023 on käynnissä

Lahdessa iltapäivätoimintaan voivat hakea 1–2 -luokkien oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityisen tuen oppilaat. Iltapäivätoimintaan hakuaikana hakeneet kohderyhmään kuuluvat oppilaat otetaan toimintaan. Tieto toimintaan ottamisesta lähetetään koteihin kesäkuun loppuun mennessä.

Iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti Wilma-palvelun kautta 1. – 24.4.2022. Tuleville ekaluokkalaisille paikkaa haetaan samoilla tunnuksilla, joilla lapsi on ilmoitettu ekaluokalle.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Varhaiskasvatuspalvelut, avoimen varhaiskasvatuksen ohjaaja, Tuulevi Annala, p. 050 398 7749
Linkki avoimen varhaiskasvatuksen verkkosivuille

Iltapäivätoiminta, palvelupäällikkö Merja Keskiväli, puh. 044 716 1470
Linkki iltapäivätoiminnan verkkosivuille