Hyppää sisältöön

Harrastelahti.fi -sivusto kokoaa yhteen lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet

Lahden kaupunki järjestää monipuolisesti itse ohjattua ja ostopalveluin tuotettua maksutonta harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. Kaupunki ylläpitää HarrasteLahti-sivustoa, jolle on koottu yhteen kaupungin maksuttomat ja maksulliset harrastusmahdollisuudet eri ikäisille.
Nuoret tekevät koruja yhdessä pöydän ääressä.

Harrastelahti.fi -sivustolta voi etsiä tietoa maksuttomista harrastusmahdollisuuksista tai rajata hakutuloksia, esimerkiksi ikäryhmän perusteella. Sivustolle kootaan tietoa myös koulujen loma-aikojen toiminnasta ja kaupungin tarjoamasta laajasta nuorisotilatoiminnasta. Nuorisotiloilla saa viettää vapaa-aikaa turvallisesti ja omaehtoisesti, kuitenkin tilan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä noudattaen. Nuorisotiloilla järjestetään myös ohjattua toimintaa nuorten toiveiden pohjalta.

– Haluamme, että jokaisella lahtelaisella on mahdollisuus löytää harrastus, ja teemme ylpeänä yhteistyötä alueemme osaavien kolmannen sektorin ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa tämän tavoitteen saavuttamiseksi, kertoo harrastuskoordinaattori Roosa Rusanen.

Peruskoululaisille tarjotaan harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteydessä ja toimintaa järjestetään yhteistyössä seurojen, yhdistysten ja yritysten kanssa. Koululla järjestettyä harrastustoimintaa toteutetaan joka toinen vuosi toteutettavan harrastuskyselyn toiveiden mukaisesti. Lahden kaupungin kaikilla yläkouluilla työskentelee päätoiminen alueen harrastustoiminnan ohjaaja, joka ohjaa harrastustoimintaa ja auttaa nuoria löytämään erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Harrastustoiminnan ohjaaja keskustelee vuosittain henkilökohtaisesti jokaisen seitsemäsluokkalaisen kanssa kartoittaen heidän harrastuneisuuttaan.

Myös toisen asteen opiskelijoille järjestetään harrastustoimintaa toiveiden pohjalta ja toiveisiin reagoiden. Nuorten toiveita kerätään toisen asteen oppilaitosten kautta sekä kaupungin nuorisotiloilla tehtyjen kyselyiden avulla. Nuorille on tarjolla muun muassa maksuttomia biljardivuoroja, kuntosali- ja uintimahdollisuuksia sekä digitaalisen taiteen iltoja.

Olisiko sinun lapsesi tai nuoren aika löytää uusi harrastus? Vieraile HarrasteLahti.fi-sivustolla tai ole yhteydessä kaupungin harrastuskoordinaattori Roosa Rusaseen.

harrastelahti.fi

Lisätiedot