Hyppää sisältöön

Holmaan suunnitteilla uusi McDonalds-ravintola

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 17.8.2022 Holmaan suunniteltua McDonalds-ravintolaa ja Salpausselän Raviksen alueelle kehitettävää monipuolista pyöräilypuistoa. Uusi kaupunginarkkitehti aloittaa 1.9. 
Havainnekuva Holman McDonalds-ravintolan tontista

Holmaan, Prisman naapurissa sijaitsevalle teollisuustontille suunnitellaan uutta ravintolarakennusta. Asemakaavamuutos mahdollistaa McDonalds-pikaruokaketjuun kuuluvan ravintolan rakentamisen Vanhatien ja Johanneksenkadun rajaamalle tontille.

Suunnittelualue on tällä hetkellä tyhjää kenttäaluetta ja sen naapurissa ovat Prisma ja Nor Maali -tehdas. Tontin länsireunaan rakennetaan useiden metrien korkuinen suojavalli. Tontille sallitaan ajaminen vain Johanneksenkadulta.

Lahdessa on tällä hetkellä vain yksi McDonalds-ketjun ravintola, Launeella. Uusi hampurilaisravintola tulee täydentämään Holman muita lähipalveluja. Vanhatie 23:een rakennettavaan ravintolaan tulee pöytiintarjoilu, digitaaliset tilauskioskit, sisäleikkipaikka ja autokaista.

Ravikseen tulossa monipuolinen pyöräilypuisto

RideSalpaus alkaa kehittää Lahteen monipuolista pyöräilypuistoa Ravikseksi kutsutulle alueelle. Kyseessä on vanha entinen ravirata.

Alueelle on varastoitu ensilunta hiihtolatuja varten ja myös hiihtäjät ovat käyttäneet aluetta parkkipaikkana. Lahden kaupunki toimii alueen pitovastuullisena ja vastuullisena rakennuttajana. RideSalpaus saa alueen käyttöoikeuden, mutta ei saa estää alueen yleistä käyttöä.

RideSalpaus valmistelee hankesuunnitelman alueen kehittämisestä yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa. Raviksessa voi jatkossa harrastaa monipuolisesti pyöräilyn eri alalajeja.

Lahden vetovoima houkuttelee työntekijöitä

Kaupunginarkkitehdiksi valittu Johanna Palomäki aloittaa 1.9. Hänen tehtäväkenttäänsä kuuluvat esimerkiksi Lahden kaupunkikuvan kehittäminen ja kaupunkikuvaneuvottelukunnan vetovastuu, asemakaavoitus ja muu alueiden käytön suunnittelu. Lisäksi työt Lahden kaupungilla kaupunkiympäristön palvelualueella aloittavat liikenneinsinööri Jaana Martikainen ja kaavoitusarkkitehti Heidi Kontulainen.

Kaupunkiympäristölautakunnan kokouksen esityslista

Lisätietoja