Hyppää sisältöön

Huhtikuun tonttihakuun on tulossa 16 omakotitonttia

Kaupunkiympäristölautakunta päättää 15.2. huhtikuun omakotitonttihaun luovutettavista tonteista ja niiden luovutusehdoista.

Huhtikuun tonttihakuun esitetään tontteja Etelä-Kytölästä, Möysästä ja Uudenkylän Turranmetsästä. Kytölässä on 14 tonttia, Möysässä yksi ja Turranmetsässä yksi. Kytölän ja Turranmetsän tonteille pääsee rakentamaan heti. Möysän tontilla rakennustyöt voi aloittaa 1.6. Tonttien keskikoko on 870 m2. 

Uudet tontit luovutetaan vain yksityisille rakentajille. Kaupunkiympäristölautakunta valitsee Kytölän ja Turranmetsän tonttien saajat hakemusten perusteella. Möysässä sijaitseva tontti esitetään myytäväksi avoimella tarjouskilpailulla, koska kaupungilla on harvoin tarjolla omakotitontteja kyseiseltä alueelta jo valmiiksi rakentuneesta ympäristöstä.  

Kaupunkiympäristölautakunta luovuttaa keväisin ja syksyisin uusia omakotitontteja. Uusien tonttien lisäksi Lahden kaupungilla on vapaasti kuukausittain haettavia omakotitontteja. Nämä tontit ovat jääneet jakamatta kevään tai syksyn hakukierroksella tai palautuneet varauksesta tai vuokrauksesta. Kyseisten tonttien luovuttamisesta päättää kaupungingeodeetti kuukausittain. 

Viime vuonna Lahden kaupunki luovutti yhteensä 77 tonttia. Vuonna 2021 määrä oli 114.