Hyppää sisältöön

Humpulan päiväkodin lapset pääsevät pian istuttamaan kasvattamiaan taimia

Humpulan päiväkodissa vietettiin tällä viikolla vapaa- ja pienimuotoisia tupareita ja lapset pääsivät esittelemään päiväkodin toimintaa. Humpulan päiväkoti on valmistunut ensimmäisenä osana Paavolan kampusta syksyllä 2020 ja piha valmistui viime syksynä 2021.

Humpulan uusi päiväkotirakennus ja piha-alue ovat jo täydessä käytössä, lapsille ja henkilöstölle tutuksi tulleet. Korona-aika on estänyt tapaamisia, mutta nyt oli aika pienimuotoisten tupaantuliaisten. Kutsuvieraiden joukossa oli muun muassa sivistyslautakunnan jäseniä, Paavolan kampusalueen yhteistyökumppaneita, sivistyspalvelujen, varhaiskasvatuksen sekä päiväkodin suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisia. Perheet tutustuivat taloon seuraavana päivänä.

– Lapset säilöivät viime syksynä oman kasvimaamme kurpitsoista hilloa, jota tuparivieraat pääsivät maistelemaan. Lapset myös esittelivät päiväkodin toimintaa monin eri tavoin, nähtävillä oli muun muassa kuvakooste siitä, miten päiväkodin lapset ovat rakentamista seuranneet ja lasten lauluryhmä kiertää talossa, kertoo päiväkodinjohtaja Aija Marola.
– Lähes malttamattomina lapset odottavat, että pääsevät istuttamaan kasvattamiaan tomaatin-, pavun-, kukkien- ja yrttientaimia. Jo vuosia lapset ovat syöneet kilokaupalla itse kasvattamiaan tomaatteja, ja nyt niiden kasvattamiseen on kunnolla tilaa.
– Lasten käytössä on kasvihuone sekä verstasrakennus lasten askartelu- ja puutöitä varten. Päiväkodin uuden pihan materiaalit, mullat, katteet ja kasvit tukevat lasten hyvinvointia, leikkiä ja ympäristösuhdetta.

Vihreän lipun päiväkodissa lasten luontosuhde ja ympäristövastuullisuus lisääntyvät.
– Meillä lapset oppivat arvostamaan ympäristöä ja pitämään siitä huolta. Lapsen luontosuhteen vahvistaminen ja kestävän kehityksen ajatus on kuulunut päiväkodin toimintakulttuuriin jo 1990-luvulta lähtien, Marola taustoittaa.

Humpulan päiväkoti osana Paavolan kampusta

Humpulan päiväkodissa on kymmenen lapsiryhmää, lapsia on 180 ja henkilöstöä 40. Päiväkoti toimii laajennetulla aukioloajalla eli arkipäivisin kello 5–23.

Paavolan kampus on suurin hanke Lahden Tilakeskuksen historiassa, ja se toteutetaan vaiheittain vuosina 2020–2023. Humpulan päiväkoti on valmistunut ensimmäisenä osana kampusta syksyllä 2020 ja piha valmistui viime syksynä 2021.

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö on rakennuttanut päiväkodin pihan. Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen toteaa, että teemme rakennuksia ja pihakokonaisuuksia käyttäjiä varten.
– Humpulan päiväkodin lapset ovat kiitollisia asiakkaitamme. Heidän käyttökokemuksensa kertoo suoraan sen, miten piha toimii, mikä on hyvää ja mitä kenties tarpeen vielä kehittää.

Päiväkotirakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Sauli Havas, arkkitehtitoimisto Ikävalko-Rosberg, pääurakoitsija Rakennusliike Olavi Järvinen Oy. Hemsö omistaa Paavolan kampuksen rakennukset ja vastaa kampushankkeen rakennuttamisesta. Lahden kaupunki on tilojen vuokralaisena 20 vuoden vuokrasopimuksella.

Lisätietoja

Humpulan päiväkodista
Varhaiskasvatuspalvelut, Aija Marola, päiväkodinjohtaja, 050 398 5473