Hyppää sisältöön

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta palautti Mukkulan monitoimitalon hankesuunnitelman valmisteluun

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päätti sivistysjohtajan esityksestä palauttaa Mukkulan monitoimitalon hankesuunnitelman kirjaston osalta uudelleen valmisteluun kokouksessaan 12. kesäkuuta. Tarkastelun kohteena on se, minkälaisia taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia olisi kirjaston poistamisella hankesuunnitelmasta.

Sivistyslautakunta sen sijaan hyväksyi osaltaan Mukkulan monitoimitalon tarkistetun hankesuunnitelman kokouksessaan 11.6.2024. Suunnitelmaan tehtiin muutoksia lautakuntien palautettua hankesuunnitelman uudelleen valmisteluun marraskuussa 2023. Monitoimitalon kustannuksia karsittiin tehostamalla perusopetuksen tilankäyttöä ja karsimalla piharakentamista.

– Kaupunginvaltuuston 20. toukokuuta hyväksymän talousohjelman mukaisesti sivistyspalveluiden on etsittävä säästökohteita tulevien vuosien talousarvioistaan. Kaikki sivistyspalveluiden palveluverkot tullaan käymään läpi. Nyt on oikea aika miettiä Mukkulan alueen tulevaa palvelurakennetta ennen kuin monitoimitalon varsinainen rakennussuunnittelu aloitetaan, perustelee sivistysjohtaja Tiina Granqvist.

Rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilän mukaan Tilakeskuksen on tarkoitus aloittaa hankkeen kilpailutuksen valmistelu heti, kun päätös hankesuunnitelmasta on tehty.

– Kirjasto on tässä tapauksessa osa suurempaa kokonaisuutta, joten voimme käynnistää valmistelut, vaikka kirjaston osalta päätös viipyisikin. Jos kirjaston mukaan ottaminen tai pois jättäminen päätetään tämän vuoden aikana, se ei ratkaisevasti vaikuta muun hankkeen kilpailutukseen, Pirttilä kertoo.

– Kirjastolaki turvaa kattavan maksuttomien yleisten kirjastojen verkon, jonka ylläpitäminen kuuluu jokaiselle kunnalle. Jos kunta suunnittelee kirjastoverkkoon muutoksia, asiasta on järjestettävä kuntalaisten kuuleminen ja tehtävä perusteellinen vaikutusten arviointi, kirjastojohtaja Salla Palmi-Felin toteaa.

Mukkulan kirjastosta järjestetään asukastilaisuus elo-syyskuussa. Hankesuunnitelma ja kirjaston mahdollisen lakkauttamisen vaikutusten arviointi tuodaan syksyn 2024 aikana uudelleen hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan käsittelyyn.

Aihealueet