Hyppää sisältöön

Ilmastokumppanuus laajenee koko Päijät-Hämeeseen

Päijät-Hämeen liiton ja kuntien yhteinen Ilmastokumppanuus -hanke kannustaa paikallisia pk-yrityksiä ilmastotoimiin. Yritykset ja yhteisöt voivat jatkossa solmia Ilmastokumppanuus-sitoumuksen koko Päijät-Hämeen alueella. Lahdessa Ilmastokumppanuus-malli on ollut käytössä vuodesta 2015.

Ilmastokumppanuus tarjoaa tukea toimialasta riippumatta kaikille toimijoille, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristövastuullisuutta.  Yritykset määrittelevät itse omat ilmastotavoitteensa sekä päästövähennystoimensa alkukartoituksen perusteella ja allekirjoittavat Ilmastokumppanuus-sopimuksen oman kuntansa kanssa. Ilmastokumppanuus on maksuton ja vapaaehtoinen.

”Ilmastokumppanuus on hyvä keino yrityksille osallistua ilmastotyöhön ja verkostoitua niin muiden yritysten kuin kuntienkin kanssa. Koko Päijät-Hämeen kattava malli lisää tekemisen näkyvyyttä”, mainitsee Päijät-Hämeen liiton projektikoordinaattori Johanna Snell.

Hankkeen tavoitteena on lisätä ilmastoasioiden näkyvyyttä niin kunnissa kuin koko maakunnassakin, sekä luoda Ilmastokumppanuudesta pysyvä toimintamalli Päijät-Hämeeseen.

Lahdessa on tällä hetkellä 20 ilmastokumppania, joista yksi on Nastolassa yli 70 vuoden ajan toiminut Novart Oy.

”Yhtenä Lahden alueen merkittävimpinä työllistäjinä haluamme olla mukana tekemässä yhdessä tekoja ilmaston hyväksi ja siksi myös Novart on sitoutunut Lahden kaupungin ilmastokumppaniksi”, kertoo tehtaanjohtaja Lars Ojansuu.

”Novartin tehdas käy vesivoimalla tuotetulla sähköllä ja lämpenee biokaasulla. Tämän lisäksi teemme aktiivisesti työtä muun muassa oman tuotannon hukan ja hävikin vähentämiseksi”, Ojansuu jatkaa.

Lue lisää Ilmastokumppanuus-sivustolta

Lisätiedot

Johanna Snell, projektikoordinaattori,  p. 044 077 3637, johanna.snell@paijat-hame.fi, Päijät-Hämeen liitto,

Aino Kulonen, ympäristökoordinaattori, p. 044 482 6178, aino.kulonen@lahti.fi, Lahden kaupunki

Ilmastokumppanuus lahti.fi:ssä

Aihealueet