Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston kursseille alkaa 9.8.

Wellamo-opiston syksyn 2022 opetusohjelmaan voit tutustua opiston verkkosivuilla digilehtenä. Painettu opetusohjelma on haettavissa useasta eri jakelupisteestä. Aiemmista vuosista poiketen opetusohjelmaa ei enää jaeta seudun joka talouteen. Kursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9.8.2022.

Wellamo-opiston kursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 9.8.2022. Kello 10 alkaa ilmoittautuminen taide- ja taitoaineiden, kielten sekä kaikkien muiden aineiden kursseille paitsi klo 14 alkaen liikunta-, tanssi- ja terveyskursseille.

Kursseille voit ilmoittautua netissä osoitteessa opistopalvelut.fi/wellamo-opisto tai puhelimitse. Opastusta ilmoittautumiseen saat myös Lahti-pisteessä Kauppakeskus Triossa. Lähes 95% kurssilaisista on viime vuosina ilmoittautunut netin kautta.

Painettu opetusohjelma on haettavissa useasta eri jakelupisteestä

Painettu opetusohjelma on haettavissa Wellamo-opiston toimialueen kirjastoista, Lahti-pisteestä, Kauppakeskus Triosta ja Karismasta sekä Suomalaisesta kirjakaupasta.

– Aiemmista vuosista poiketen opetusohjelmaa ei elokuussa enää jaeta seudun joka talouteen. Tällä ratkaisulla haluamme vahvistaa omaa ympäristövastuullista toimintaamme, kertoo Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola.

– Usealla jakelupisteellä haluamme varmistaa sen, että painettua ohjelmaa edelleen kaipaavat voivat sellaisen hakea.

Lisää hyvinvointia, vastuullisuutta ja digitaitoja

Wellamo-opistossa on tarjolla muun muassa aina suosittuja, tuttuja liikunta- ja tanssi-, musiikki-, käsityö-, kieli-, kuvataidekursseja. Valittavana on myös uutuuksia sekä aiempaakin monipuolisemmin vastuullisuuteen ja hyvinvointiin liittyviä kursseja.

Hyvinvointiin liittyviä tapahtumia järjestetään heti elo-syyskuussa, muun muassa Hyvän elämän eväät -verkkoluento ja luentokokonaisuus kestävästä ravinnosta. Hetki hyvinvointia -tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla erilaisia ulkoliikuntamuotoja. Uutena tarjoamme esimerkiksi työikäisten hyvinvointivalmennusta ja eläkkeelle siirtyville eläkevalmennusta.

Syyskuusta alkaen Wellamo-opisto tarjoaa kaikille kiinnostuneille maksutonta digiohjausta seudun kirjastoissa. Digiohjaustuokioiden aikatauluihin voit tutustua muun muassa opiston verkkosivuilla elokuun lopussa.

Perheen kanssa, kotona verkon kautta tai lähiopetuksena

Perhekurssit tarjoavat lapselle ja vanhemmalle yhteisen harrastusmahdollisuuden. Nyt on tilaisuus ilmoittautua vaikkapa yhteiselle leivontakurssille tai vanhemman ja vauvan Tuutulaulu-kurssille. Perhekursseja löytyy 65 ja lähes jokaisessa kunnassa on jotakin.

Verkkokursseja on kaikkiaan 141 ja jokaisesta ainealueesta, muun muassa maalaustaiteen, valokuvauksen kursseja tai Blini-ilta verkossa.

Hybridi-kursseilla lähi- ja etäopetuksena pääsee perehtymään esimerkiksi latinan kielen alkeisiin ja tanssijumppaan tai Korsnäsin villapadan neulontaan.

Ukrainalaisille maksuttomia suomen kielen ja liikuntakursseja

Ukrainasta Lahteen saapuneille suunnattuja maksuttomia suomen kielen alkeiskursseja järjestetään syyskaudella kaikkiaan viisi samansisältöistä. Alkeiskurssilla opetellaan suomen kielen kirjaimet, äänteet, numerot, ajanilmauksia, tervehdyksiä sekä tavallisimmissa arjen tilanteissa tarvittavia suomen kielen ilmaisuja.

Ukrainalaisille naisille suunnatun liikuntakurssin aikana kokeillaan eri liikuntalajeja: tanssia, kuntojumppaa, kehonhuoltoa ja rentoutusta.

Lahdessa opetus käynnistyy uusissa tiloissa Paavolan kampuksella

Wellamo-opiston opetus käynnistyy 29.8. Lahdessa opetus käynnistyy uusissa tiloissa Paavolan kampuksella, joka rakentuu vaiheittain. Kampuksen yhteisiä opetustiloja käyttävät Wellamo-opisto, Taide- ja muotoilukoulu Taika sekä Lahden lukio Gaudia.

Wellamo-opisto on Lahden kaupungin ylläpitämä seudullinen kansalaisopisto Päijät-Hämeessä. Toimintaa on Lahdessa, Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen suoran ilmoittautumislinkin: https://opistopalvelut.fi/wellamo-opisto tai
9.–11.8. puhelimitse 03 814 4799
Opastusta ilmoittautumiseen saa Wellamo-opiston toimistosta puh. 0440 187 459 tai 0440 187 456, Lahti-Pisteessä ja Ukrainasta Lahteen saapuneet myös Alipista

Siirry Wellamo-opiston sivulle

Wellamo opiston kurssikurkistus 2022–2023

Ohita upotus