Hyppää sisältöön

International House Lahti käynnistää toimintansa 6.6.

International House Lahti tarjoaa palvelua kansainvälisille asiakkaille asettautumiseen, työhön, opiskeluun ja työnantajien kohtaamiseen.
Juha-Pekka Huotari / Lahden kaupunki

Vastaamme myös Lahden kaupungin osalta kansainvälistä suojelua saavien henkilöiden viranomaistyöstä sekä lakisääteisistä kuntapalveluista. Lisäksi tuemme ja ohjaamme Lahteen ja perhesiteiden vuoksi alueelle muuttaneita henkilöitä.

Kokoamme yhteen Lahden koulutus- ja työperäisen maahanmuuton, monikielisen neuvonnan sekä osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin kansainväliset palvelut. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupungin kansainvälistyessä vastaamme yhä kattavammin niihin palvelutarpeisiin, joita monikulttuurisuus ja erilaiset osaamiset sekä asukkaiden taustat edellyttävät elinvoimaisuuden ja hyvien väestösuhteiden kehittymiseksi kotikaupungissamme sekä sen lähialueilla.

Alipi jää historiaan

Sopimusneuvottelut lähialueen muiden kuntien kanssa ovat käynnissä. Suunnitelmissamme on, että hyvän alueellisen yhteistyön hengessä tulevaisuudessa voimme myös tarjota vastaavia palveluja Päijät-Hämeen alueen muille kunnille lakisääteisen kotouttamisen osalta. International House Lahti korvaa vuodesta 2014 kuntien yhteisenä toimintamuotona toimineen Alueellisen integraatiopalvelupisteen eli Alipin, joka perustettiin jatkamaan jo vuonna 2008 ESR-hankkeina alkaneiden toimintojen hyviä käytänteitä. Nyt palvelupisteen nimi ei kuvasta täysin palvelupolkujamme tai työn sisältöjä.

Tervetuloa International House Lahden avajaisiin

International House Lahden avajaiset pidetään Palvelutorilla 6.6.2024 klo 13.00 alkaen. Yleisöllä on vapaa pääsy Rauli Virtasen Olkkarissa olevaan valokuvanäyttelyyn keskiviikosta alkaen aina perjantaihin asti. Lahjakas ja oman musiikillisen tiensä selkeästi näkevä Emmanuel aka Prinssi, esiintyy Palvelutorin Lavalla klo 15.30. Konserttiin on yleisöllä vapaa pääsy.

– Olen ollut musiikin ympäröimänä syntymästäni asti. Äitini on ammattiviulisti ja isäni Ricky Ivybez yksi reggaemusiikin pioneereista Brasiliassa. Viulutunneille, studiolle ja Brasilian lavoille mukaan pääseminen on vaikuttanut vahvasti musiikilliseen kehitykseeni ja tuonut syvyyttä ja vahvuutta laulamiseen. Olen erittäin tarkka ääneni ja sen soundin suhteen, ja haluan aina tuoda jotain uutta ja innovatiivista pöytään. Minulle on myös tärkeää jatkuvasti oppia ja kehittyä, Emmanuel aka prinssi sanoo.