Hyppää sisältöön

Kariston Havurinteen leikkipuiston sekä Kankaanpäänkadun pysäköintipaikkojen ja puistopolun rakentaminen alkaa viikolla 26

Ohita upotus

Havurinteen leikkialuetta suunniteltaessa kuunneltiin asukkaita

Havurinteen leikkialue sijaitsee Kankaanpäänkadun varrella. Paikalle rakennetaan kokonaan uusi leikkialue. Leikkialue valmistuu syyskuussa.

Toiveita leikkialueen suunnitteluun kerättiin muun muassa Kariston asukasillassa ja verkkokyselyllä, joka oli auki helmikuussa 2023.

– Asukkaat toivoivat erityisesti isompien lasten huomioimista, trampoliinia ja myös aikuisille sopivia venyttelylaitteita, kertoo suunnitteluhortonomi Eeva Blomberg.

Leikkialueelle on tulossa muun muassa maatrampoliini, riippu- ja heilurikeinu, rinneliuku ja taikatalo. Puistoon on tulossa myös istuskeluryhmiä ja talviliukumäki lumisen ajan käyttöön. Kankaanpäänkadun ja puiston väliin istutetaan muun muassa erilaisia pihlajia ja pensaita. Puiston puolelle istutetaan monivuotisia perennoita ja kukkaniittyjä.

Kankaanpäänkadun rakentaminen kestää noin kuukauden

Katusuunnitelman tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta ja lisätä pysäköintipaikkoja kadun varteen. Lisäksi rakennetaan puistopolku Kankaanpäänkadulta Leikolanraittia kohti.

Kankaanpäänkatua kavennetaan hiukan, jotta kadun varteen saadaan 13 pysäköintipaikkaa. Kadunrakentaminen haittaa Kankaanpäänkadun liikennettä jonkin verran, ja toinen kaista on poissa käytöstä ajoneuvoliikenteeltä osan aikaa. Rakentaminen alkaa viikolla 26 ja kestää arviolta heinäkuun ajan.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja