Hyppää sisältöön

Kärsimystie tekee paluun keskustan kaduille pääsiäisenä

Kärsimystie-katunäytelmä palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen Lahden katukuvaan. Katunäytelmän tuottaa Lahden seurakuntayhtymä.
Kärsimystie nähtiin Lahdessa edellisen kerran vuonna 2016.

Jeesuksen dramaattinen viimeinen matka kulkee 28.–30.3. kaupungintalolta Ristinkirkolle, jonka edustalla esitetään näytelmän loppukohtaus: ristiinnaulitseminen ja ylösnousemus.

Kohtauksia nähdään matkan varrella Mariankadun puistossa, Hakkapeliitta-patsaalla, kauppatorilla, Mariankadun ja Vapaudenkadun kulmassa sekä Ristikirkolle noustaessa Mariankadun mäessä.

Kärsimystien varsinaiset esitykset ovat perjantaina 29. ja lauantaina 30. maaliskuuta kello 21–22.30. Myös kenraaliharjoitus 28. maaliskuuta kello 21–22.30 on yleisölle avoin.

Kärsimystie ohjaajana toimii Petri Liski. Jeesuksena nähdään aiemmilta vuosilta tuttu Tapani Kalliomäki. Puvustuksesta vastaa Laura Salmi. Katunäytelmän suojelija on Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen.

Katunäytelmän toteuttamiseen osallistuu lisäksi suuri vapaaehtoisten joukko. Mukana on jopa 150 vapaaehtoista muun muassa näyttelijöinä, kuorossa, kansanjoukoissa, tarpeistonhoitajina ja puvustajina.

Mariankadun pysäköintipaikat siirtokehotuksen piirissä esityspäivinä

Kärsimystietä seuraamaan odotetaan tuhansia kävijöitä, ja tapahtuma aiheuttaa myös liikennejärjestelyitä Lahden keskustassa.

Esityspäivinä 28.–30. maaliskuuta Mariankadun ja Hakkapeliitta-aukion pysäköintipaikat ovat poissa käytöstä. Lisäksi keskustan katuja suljetaan liikenteeltä näytösten aikana. Sulut kestävät 15–20 minuuttia, ja ne etenevät kohtausten reitin mukaisesti. Lisätietoa liikennetiedotusta seurakuntayhtymän verkkosivuilla.

Kärsimystie (lahdenseurakunnat.fi)

Aihealueet