Hyppää sisältöön

Katsaus vuoteen 2019

Lahden kaupungin vuosikertomus esittelee nostoja viime vuoden toiminnasta. Valinta Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021 kuuluu vuoden kohokohtiin.

Heti vuoden alussa Lahdesta tuli Suomen uusin yliopistokaupunki, kun Lappeenrannan yliopisto muuttui Lappeenrannan-Lahden teknilliseksi yliopistoksi. Vuosikertomus esittelee myös Palvelutorin valmistelua kohti avajaisia, Ranta-Kartanon alueen kehittämistä ja monitoimitalojen rakentamista sekä monta muuta mielenkiintoista poimintaa vuoden varrelta.

Kuntien talous oli koetuksella koko maassa. Lahden tulos heikkeni edelliseen vuoteen verrattuna, mutta toteutui kuitenkin noin kymmenen miljoonaa euroa voimassa olevaa talousarviota positiivisempana. Kokonaismenot olivat yhteensä 831,6 M€ ja kokonaistulot 858,2 M€. Suurimpia investointikohteita olivat monitoimitalot ja kadunrakennus.

Perinteisestä teollisuuskaupungista kestävän kaupunkikehityksen kärkeen

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa katsauksessaan, että määrätietoisen ympäristötyön ansiosta Lahti on muuttunut perinteisestä teollisuuskaupungista kestävän kaupunkikehityksen kärkikaupungiksi. Tehtävämme on nyt näyttää esimerkkiä kansainväliselle yhteisölle, joka seuraa ratkaisujamme kiinnostuneena.

Lahti on lunastanut paikkansa teoillaan. Olemme aina olleet kunnianhimoisia mutta realistisia ja luottaneet tulevaisuuteen. Kestävän kaupunkikehityksen kärkikaupunkina houkuttelemme uusia asukkaita, työntekijöitä, yrityksiä ja investoijia – tarjoamme positiivisen, tulevaisuuteen suuntautuvan toimintaympäristön.

Lahden vuosi 2019

Aihealueet