Hyppää sisältöön

Kaupungin lomautukset jäävät ennakoitua pienemmiksi

Lahden kaupunki ei välty kokonaan lomautuksilta, mutta määrä on selvästi arvioitua pienempi, koska rajoitusten purkaminen lisää työn tarvetta.

Koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta seuranneet lomautukset kohdistuvat tällä tietoa noin 60 kaupungin työntekijään, pääasiassa koulunkäyntiavustajiin.

-Henkilöstövaikutuksia on pystytty vähentämään siirtämällä henkilöitä väliaikaisesti muihin tehtäviin sekä määräämällä ja sopimalla vuosilomien käytöstä, sanoo henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta.

Kaupunki kävi yt-neuvottelut huhtikuussa ja ilmoitti niiden päättymisen jälkeen, että työn tilapäisestä vähenemisestä johtuvat lomautukset koskevat enintään 1500 työntekijää.

-Arvio tehtiin sen hetkisen tilanteen ja tiedossa olleiden rajoitusten perusteella. On vaikea ennustaa, miten epidemiatilanne jatkuu ja millaisia määräyksiä, ohjeita ja linjauksia valtioneuvosto ja muut viranomaiset antavat.

-Seuraamme tilannetta edelleen aktiivisesti ja reagoimme tarvittavalla tavalla. Rajoitusten mahdolliset muutokset voivat jatkossakin vaikuttaa kaupungin palveluihin ja henkilöstötarpeeseen, Keitaanranta sanoo.

Lisätiedot

Henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta, p. 050 559 4065