Hyppää sisältöön

Kaupungin meluselvityksestä asukastilaisuus 21.9.

Liikenneympyrä ilmakuva

EU:n ympäristömeludirektiivin ja kansallisen ympäristönsuojelulain mukaan yli 100 000 asukkaan kaupunkien on tehtävä viiden vuoden välein meluselvitys. Sen tarkoituksena on etsiä keinoja, joiden avulla voidaan vähentää ympäristömelua ja sille altistumista, sekä tuottaa EU:n jäsenmaiden melutilanteesta vertailukelpoista tietoa.

Lahden kaupunki on laatinut selvitykset EU:n ympäristömeludirektiivin ja kansallisten säädösten mukaisesti. Selvityksen perusteella Lahden kaupunki laatii meluntorjunnan toimintasuunnitelman vuoden 2024 heinäkuuhun mennessä.

Uunituoretta meluselvitystä esitellään kaupunkilaisille asukastilaisuudessa 21.9. klo 17. 00 alkaen. Tilaisuus järjestetään etänä Microsoft Teamsissa. Selvityksen laatinut konsultti esittelee työn tuloksia ja vastailee kysymyksiin yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Selvitykset viedään myös tiedoksi Lahden kaupunkiympäristö- ja rakennus- ja ympäristölupalautakunnan kokouksiin syksyn aikana. Tuloksia käytetään myöhemmin avuksi maankäytön suunnittelussa ja meluntorjunnassa.

Tilaisuuden Youtube-tallenne katsottavissa 6.10. asti
Lue lisää ympäristömelusta ja uudesta meluselvityksistä täältä: https://www.lahti.fi/asuminen…/ympariston-tila/melualueet/
Tervetuloa mukaan!
Lisätiedot:
Ympäristönsuojelutarkastaja Johanna Saarola. p. 050 559 4085, johanna.saarola@lahti.fi
Kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski, p. 050 398 5113, markus.lehmuskosksi@lahti.fi
Vuorovaikutussuunnittelija Juuso Heinämäki, p. 044 416 3820, juuso.heinamaki@lahti.fi