Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen jaostot 18.3.

Konserni- ja tilajaosto päätti, että se hakee lupaa EU-komissiolta valtiontuen maksamiseksi Lahti Energia Oy:lle. Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Lahden kaupunki tukee LAB-ammattikorkeakoulun uutta laboratorioanalyytikon koulutusvastuuavausta Lahdessa.

Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2022, että kaupunki muuntaa 60 miljoonan euron pääomalainan SVOP-rahastosijoitukseksi. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen mukaan on mahdollista, että kaupunginvaltuuston päätös sisältää Euroopan unionin toiminnasta tehdyssä sopimuksessa tarkoitettua valtiontukea.

Jos kysymyksessä oleva rahoitusjärjestely sisältää valtiontukea, on tuesta ennen sen täytäntöönpanoa ilmoitettava komissiolle. Nyt tehtävällä hakemuksella EU-komissiolle korjataan tämä päätöksentekoon liittynyt järjestysvirhe.

Konserni- ja tilajaosto linjasi, että se puoltaa tapahtumayhtiöiden välistä liiketoimintakauppaa. KOKO Lahti Oy on Työ- ja Elinkeinoministeriön ja EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen säännösten valossa vaikeuksissa oleva yritys.

On tarkoituksenmukaista, että KOKO Lahden liiketoiminnat myydään uudistettuina Eventum Lahdelle liiketoimintakauppana. Liiketoimintakaupat ovat yhtiöiden hallitusten päätettäviä asioita eikä päätöstä liiketoimintojen siirroista, ostoista tai myynneistä voida tehdä muualla kuin toimivien yhtiöiden hallituksissa.

Jaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Lahden kaupunki tukee LAB-ammattikorkeakoulun uutta laboratorioanalyytikon koulutusvastuuavausta Lahdessa. Kaupunginhallitus esittää edelleen kaupunginvaltuustolle ehdotuksen.

Elinvoima- ja työllisyysjaoston esityksessä laboratorioanalyytikon koulutusvastuuavausta Lahdessa tuettaisiin yhteensä 500 000 eurolla vuosina 2025–2029 (100 000 euroa vuodessa). Rahoituksen ehtona on, että LAB-ammattikorkeakoululle myönnetään laboratorioanalyytikon koulutusvastuu ja koulutus käynnistyy. Rahoituksella vastattaisiin elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

Jaosto päätti, että Lahden kaupunki sitoutuu mukaan FC Lahden vastuullisohjelman strategiseksi kumppaniksi vuonna 2024. Vastuullisuusohjelman tavoitteena on vahvistaa jalkapalloseuran toimintaa sosiaalisen ja ympäristökestävyyden näkökulmista. Yhteistyön kokonaiskustannukset tälle vuodelle ovat 25 000 euroa.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti myöntää Ilo ja Vimma Oy:lle 20 000 euroa Headland 2024 -tapahtuman järjestelykustannusten kattamiseen. Tuen vastineeksi Lahden kaupunki saa näkyvyyttä tapahtuman viestintäkanavissa.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti. Muissa asioissa puheenjohtaja Milla Bruneau kiitti jaostoa hyvästä yhteistyöstä lopettaessaan jaoston puheenjohtajana.

Lisätiedot:

Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratia
p. 044 716 1215

Konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius
p. 044 716 1895

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau
p. 040 040 8951

Elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw
p. 044 482 0838