Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen jaostot 6.5.

Konserni- ja tilajaosto päätti hyväksyä Lahti Region Oy:n ja Eventum Lahti Oy:n omistajastrategiat. Elinvoima- ja työllisyysjaosto myönsi Avainsäätiölle kuntarahoitusta vuosille 2024–2026.

Lahden kaupunki on tehnyt keskeisille yhtiöille omistajastrategioita, joiden tarkoitus on kirkastaa omistamisen tarkoitusta ja omistamisen kehittämisen keskeisiä suuntaviivoja. Nyt vuorossa oli konserni- ja tilajaoston kokouksessa Lahti Region Oy:n ja Eventum Lahti Oy:n omistajastrategiat.

Lisäksi kokouksessa määrättiin kaupungin edustaja useisiin yhtiökokouksiin, kuten Eventum Lahti Oy:n ja Lahti Aqua Oy:n yhtiökokouksiin. Lisäksi nimettiin ehdokkaita hallituksiin ja annettiin toimintaohjeita yhtiökokousedustajille. Todettiin Lahden Pysäköinti Oy:n tilinpäätöksen hyväksymisestä, että yhtiön tilinpäätösasiakirjasta puuttuu tieto toimitusjohtajan palkkiosta.

Päätösesitys konserni- ja tilajaoston opintomatkasta peruutettiin esittelijän toimesta.

Jaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti kirjauksin.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto

Elinvoima- ja työllisyysjaosto myönsi Avainsäätiölle kuntarahoitusta vuosille 2024–2026. Rahoitusta myönnetään yhteensä enintään 60 124 euroa. Laajennettu valmennus ja simulaatiomalli työhönvalmennuksen tukena -hankkeen kohderyhmänä ovat työttömät 18–64-vuotiaat työnhakijat, jotka tarvitsevat vahvaa tukea päästäkseen työ- tai opiskeluelämään.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti myöntää Lahti Entrepreneurship Society Ry:lle 5 000 euroa Entrepreneurship Society -toiminnan käynnistämiseen Lahdessa. Toimintamalli tarjoaa Lahden kampuksen opiskelijoille verkostomuotoisen onnistumispolun kohti mahdollista yrittäjyyttä.

Jaosto päätti, että Lahden kaupunki osallistuu European Capital of Smart Tourism -hakuun. Lahti Region on päävastuussa hakemuksen työstämisestä yhteistyössä Lahden kaupungin ympäristökehityksen yksikön kanssa.

Jaosto päätti myöntää Kaukalopallo Lahti Ry:lle väliaikaisrahoitusta enintään 26 465 euroa ajalle 1.5.2024–30.4.2026 RC Pajulahden Välittävä malli -hankkeen toteutukseen. Hakija sitoutuu maksamaan lainan takaisin.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Lisätietoja:

Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratia

p. 044 716 1215

Konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius

p. 044 716 1895

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Toni Putula

p. 040 501 9796

Henna Eskonsipo-Bradshaw

p. 044 482 0838