Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus 10.6.2024

Kaupunginhallitus kävi lähetekeskustelun Lahden työllisyyspalvelujen palvelusuunnitelmasta ja kuuli uudesta kannustavasta rahoitusmallista, josta tulee entistä suhdanneherkempi.

Kaupunginhallitukselta toivottiin palvelusuunnitelmaan linjauksia siitä, miten Lahden työllisyyspalvelujen tulee toimia suhdanteiden muuttuessa, mikä on kaupungin kanta sosiaaliseen työllistämiseen ja kuinka jatkossa tulee menetellä kaupungin vapaaehtoisten avustusten myöntämisessä. Työllisyyspalvelujen palvelusuunnitelma tulee kaupunginhallitukselle päätettäväksi vielä erikseen.

 

Käyttösuunnitelman muutos hyväksyttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi konsernihallinnon ja elinvoiman palvelualueen käyttösuunnitelman muutoksen kaupunginhallituksen alaisten yksiköiden osalta.

Kaupunginvaltuuston päätöksellä konsernihallinnon palvelualue on jakautunut elinvoiman palvelualueeseen ja suoraan kaupunginjohtajan alaisuudessa toimivaan konsernihallinnon vastuualueeseen. Konsernipalvelujohtajan viran lakkauttamisen vuoksi konsernihallinnon ja elinvoiman palvelualueen hyväksymisoikeudet on tarkasteltu vastaamaan toiminnallista muutosta.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti kokouksessa tyytyä opetus- ja kulttuuriministeriön päätökseen 25.4.2024 opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuksista vuodelle 2024. Samalla kaupunginhallitus peruutti oikaisuvaatimuksen lukiokoulutuksen osalta vuosilta 2023 ja 2024.

Päätökset tehtiin esityslistan mukaan.

 

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

Esityslistaan