Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus 25.3.2024

Kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen esitteli kaupunginhallitukselle kaupungin saamaa EU:n kaupunkimission tunnusta (EU Mission Label). Kyltti saa paikan kaupungintalon aulasta tai sisäpihalta.

Lahti on yksi EU:n Kaupunkimission 100 hiilineutraalista ja älykkäästä kaupungista. Ensimmäisten joukossa se on jo saanut EU:n kaupunkimission tunnuksen. EU:n kaupunkiohjelmaan pääseminen tukee kaupungin ilmastotyötä.

Konserni- ja tilajaoston ajankohtaisiin asioihin liittyen keskustelua käytiin vilkkaasti tapahtumatoimijoista ja toimintasuunnitelmista.

LAB-ammattikorkeakoulu hakee laboratorioanalyytikon koulutusvastuuta, jonka voimin tavoitteena on tukea erityisesti prosessiteollisuuden, elintarviketeollisuuden sekä kuitu- ja puuteollisuuden kasvua seuduilla.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että Lahden kaupunki tukisi LAB-ammattikorkeakoulun uutta laboratorioanalyytikon koulutusvastuuavausta Lahdessa yhteensä 500 000 euron rahoituksella vuosina 2025-2029 (100 000 euroa vuodessa). Rahoituksen ehtona on, että LAB-ammattikorkeakoululle myönnetään laboratorioanalyytikon koulutusvastuu ja koulutus käynnistyy.

Tilinpäätös ja kestävyysraportti julkistetaan huomenna

Kaupunginhallitus allekirjoitti vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimittaa sen tilintarkastajan tarkastettavaksi. Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi liitteenä olevan Lahden kaupungin henkilöstökertomuksen vuodelta 2023 sekä saattaa asian kaupunginvaltuustolle tiedoksi. Kaupunginhallitus merkitsi myös vuoden 2023 kestävyysraportin tiedokseen. Vuoden 2023 kestävyysraportin julkaisupäivä on tiistaina 26.3.2024.

 

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

Esityslistaan