Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimukset

Kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimukset koskien Lahti Events Oy:n velkojen anteeksiantoa, uuden tapahtumayhtiön perustamista ja messuhallin (Lahti- ja Vesijärvihallin) ostamista Spatiumilta.

Kaupunginhallitus kuuli Lahden seudun kehitys Ladec Oy:n tilannekatsauksen asiantuntijaesittelyssä. Talouden yleinen näkymä tänä vuonna yhä erittäin epävarma.

Ladecin mukaan näkymä on hyvä suunnitelluissa investoinneissa, mutta kärsivällisyyttä vaaditaan. Lahden seudulla on veturiyrityksiä, jotka säteilevät ympärilleen. Yliopistoa hyödyntävät yritysklusterit tai ekosysteemit vahvistuvat. Lahden seudun kansainvälistyminen jatkuu.

Vuoden 2023 ja alkuvuoden 2024 merkittäviä asioita ovat olleet elintarvikesektorin ja sähköisen liikenteen klusterin kehittäminen, startup-yhteistyö, TE-uudistus sekä yhtiön mahdollinen laajentuminen maakunnalliseksi. Syksyllä 2023 hyväksytyssä uudessa strategiassa korostuvat yhtiön rooli kasvavan kaupunkiseudun kehittäjänä ja vaikuttavana elinvoimayhtiönä.

Kaupunginhallitus keskusteli myös talousarviossa sitoviksi määritettyjen kokonaisuuksien poikkeamista. Nämä sitovuustasojen poikkeamat saatetaan kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi 11.3.2024 kokoukseen.

Kaupunginhallitus päätti tyytyä valtiovarainministeriön päätökseen kotikuntakorvauksen perusosasta ja hakea oikaisua valtiovarainministeriön peruspalvelujen valtionosuutta ja veroperustemuutoksista johtuvien verotulomenetysten korvauksesta koskevaan päätökseen.

 

Lisätietoja

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

 

 

Esityslistaan