Hyppää sisältöön

Kaupunginjohtaja Timonen: ”Kaiken kaupungin toiminnan tulee olla kestävää.”

Lahden kaupungin nyt julkaistava ensimmäinen kestävyysraportti kertoo, että Lahti on pitkällä ilmastotyössä. Lahti tavoittelee hiilineutraaliutta jo vuonna 2025, kymmenen vuotta ennen kansallista tavoitetta. Lahden kaupunki julkaisi ensimmäisen kestävyysraporttinsa 28.3. samanaikaisesti tilinpäätöksen kanssa.
Lahden hyppyrimäet ja stadion ilmasta kuvattuna aamuauringossa

Kaupungin uudella Ilmastohyppy-videolla ympäristökoordinaattori Aino Kulonen tiivistää Lahden matkan hiilineutraaliksi kestäväksi kaupungiksi. Videon on kuvannut Vallilan Vaara Oy.

Katso video Lahden kaupungin kanavalta

–Valtaosa eurooppalaisista asuu juuri Lahden kokoisissa kaupungeissa, joten olemme erinomainen esimerkki monelle myös ulkomailla. Lahden matka perinteisestä teollisuuskaupungista moderniksi kestävän kehityksen kaupungiksi osoittaa, että muutos on kaikkialla mahdollinen, kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

Lahden kaupunki julkaisi ensimmäisen kestävyysraporttinsa

Lahden kaupunki julkaisi ensimmäisen kestävyysraporttinsa 28.3. samanaikaisesti tilinpäätöksen kanssa.

–Kestävyysraportti on meille uusi tapa kertoa kaupungin kehityksestä niin ekologisen, sosiaalisen kuin taloudellisen kestävyyden näkökulmista. Kestävyys on periaate, joka koskee kaupungin kaikkea toimintaa. Kestävyyden eri ulottuvuudet on välttämätöntä ottaa huomioon, kun rakennamme kaupungille hyvää tulevaisuutta, sanoo Timonen.

–Kestävyysraportti sisältää keskeistä ja olennaista informaatiota kaupunkilaisille ja sidosryhmille. Raportti on meille tärkeä uusi avaus tuoda esiin kestävyysajattelun merkitystä, Timonen sanoo.

Tutustu raporttiin: Lahti – tehty kestäväksi | Kestävyysraportti 2022

Raportointi perustuu kaupunkistrategiaan

Lahden kaupungin kestävyystyö ja raportointi pohjautuvat kaupunkistrategiaan ja olennaisuusarviointiin. Raportoitavat tavoitteet ja indikaattorit ovat yhdenmukaisia YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa.

Suomi on sitoutunut YK:n Agenda 2030:een ja sen 17 kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanoon. Lahden kaupunki toteuttaa näitä kaikkia tavoitteita. Kuntien rooli kestävän kehityksen edistämisessä on merkittävä.

Raportti havainnollistaa, miten kestävyyden osa-alueet kytkeytyvät toisiinsa.

–Kuntatalouden kestävän kasvun edellytykset pohjautuvat hyvään työllisyystilanteeseen ja kaupungin elinvoimaisuuteen. Kaiken kehityksen tulee tapahtua ekologisesti kestävällä tavalla, Timonen toteaa.

Tutustu kestävyysraporttiin