Hyppää sisältöön

Kaupungintalonpuiston peruskorjauksen toinen osa alkaa

Tänä vuonna urakoidaan puiston vanhempi osa Rautatienkadun ja Vesijärvenkadun välillä. Lähtökohtana on palauttaa puiston ilme alkuperäiseen 1910-luvun henkeen.
Näkymä kaupungintalon rappusilta puistoon

Kaupungintalonpuiston peruskorjauksen toinen osuus käynnistyy 15. huhtikuuta alkavalla viikolla. Kuten kaupungintalon puoleisella osuudella, myös tässä osassa puistoa säilytetään ja hoitoleikataan valtaosa puista. Lähes kaikki pinnat uusitaan. Tämä tarkoittaa uutta kivituhkapintaa sekä uusia nurmikoita koko puiston alueelle.

Puistosta poistetaan vanhoja pensaita ja tilalle istutetaan kukkivia pikkupuita sekä pensas- ja perennaryhmiä. Puiston keskikäytävällä sijaitsevan koristeellisen istutusryhmän kasvillisuutta uusitaan ja istutusalueet saavat ryhdikkäät rajaukset. Eksoottisille jättiagaaveille ja palmuille on edelleen paikkansa ryhmässä.

Puistoon asennetaan automaattinen kastelujärjestelmä helpottamaan kunnossapitoa. Kivetysalueet ja kosteutuskaivot tehostavat sade- ja sulamisvesien hallintaa. Harjukadun puistoalueeseen rajautuvat pysäköintipaikat erottuvat jatkossa selkeämmin kiveysalueena, ja puistoa reunustavat upeat lehmukset saavat lisää kasvutilaa, kun pysäköintipaikkojen alle asennetaan kantavaa kasvualustaa.

Vesijärvenkadun päädyssä olevan Työn patsaan jalustaa kunnostetaan ja ympärille istutetaan perennoja. Valaisimia uusitaan joiltain osin ja myös Työn patsas saa arvoisensa kohdevalaistuksen.

Rakentaminen tuo muutoksia liikennejärjestelyihin puistoon rajautuvilla kaduilla. Alueella liikkuvien toivotaan noudattavan työmaan opastus- ja rajoitusmerkintöjä sekä työmaan liikenteenohjaajien ohjeita.

Lisätietoja

Sini Manner
vastaava työnjohtaja
sini.manner@tieluiska.fi
p. 050 523 9197
Tieluiska Oy

Anniina Saimakoski
suunnitteluhortonomi
anniina.saimakoski@lahti.fi
p. 044 482 0578
Lahden kaupunki