Hyppää sisältöön

Kaupunginvaltuusto jatkaa Lahden strategian päivitystä

Kaupunginvaltuusto jatkaa strategiatyötä valtuustoseminaarissa 21.–22.10. Kaksipäiväisessä seminaarissa käydään lisäksi läpi kaupungin hankinnat ja vuoden 2022 talousarviota erityisesti tulojen osalta.

Lahden kaupunki päivittää strategiaansa kuluvalle valtuustokaudelle. Strategian päivitys alkoi syyskuun alussa, kun valtuutetut keskustelivat kaupungin nykytilasta ja työstivät mahdollisia tulevaisuuden skenaarioita pienryhmissä.

– Nyt valtuusto pohtii skenaarioiden vaikutuksia Lahteen ja miettii, miten Lahden tulisi toimia eri tulevaisuuden näkymissä. Valtuutetut miettivät, miten mahdollisuuksia voidaan hyödyntää ja riskejä lieventää. Näin voimme luoda pohjaa vahvasti tulevaisuuteen katsovalle strategialle, kertoo Lahden kaupungin strategia-asiantuntija Olli Toivonen.

Strategian päivitystyössä on otettu huomioon laajasti kaupunkilaisten ääntä. Tavoite on, että uusi strategia on päätöksenteossa tammi–helmikuussa.

– Lahtelaiset pääsivät pohtimaan syyskuussa kaupungin tilaa ja suuntaa Monttu auki -tapahtumassa. Syksyn aikana strategiaa on työstetty yhdessä elinkeinoelämän edustajien kanssa ja konserniyhtiöille järjestetyissä strategiatyöpajoissa. Kumppanuuspöydät ovat myös olleet mukana, Toivonen kommentoi.

Valtuustoseminaarissa ovat puhujavieraina toimitusjohtaja Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitosta ja osastopäällikkö Marja-Riitta Pihlman työ- ja elinkeinoministeriöstä. Häkämies avaa elinkeinoelämän tulevaisuutta ja ympäristötavoitteita, ja Pihlman kertoo työllisyydenhoidon palveluiden siirrosta valtiolta kunnille.

Kaksipäiväinen seminaari järjestetään Lahden kaupungintalossa Fellmanniassa.

Lisätiedot