Hyppää sisältöön

Kaupunginvaltuuston päätökset 2.10.

Kaupunginvaltuusto pääsi kokoustamaan ensimmäistä kertaa kaupungintalolla peruskorjauksen jälkeen. Kokouksen alussa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt piti puheen valtuustolle ja projektipäällikkö Sari Honkanen piti puheenvuoron kaupungintalosta ja sen peruskorjauksesta.

Kaupunginvaltuusto päätti asiat esityslistan mukaisesti seuraavin muutoksin:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi juhlapäätöksen Mariankadun puiston nimeämisestä Eliel Saarisen puistoksi.

Mervi Kainolle myönnettiin ero kaupunkiympäristölautakunnan varajäsenen luottamustoimesta ja uudeksi varajäseneksi valittiin Marjut Hakala. Mervi Kainolle myönnettiin ero myös Hämeen poliisin neuvottelukunnan jäsenen tehtävästä ja uudeksi jäseneksi valittiin Sara Etola.

Kaupunginjohtajan viran täyttäminen

Valtuutetut jättivät äänestysliput nimenhuudon mukaisessa järjestyksessä. Rinna Ikola-Norrbacka sai 25 ääntä, Niko Kyynäräinen 28 ääntä ja José Valanta 6 ääntä.

Koska kukaan ei ollut saanut yli puolta annetuista äänistä, toimitettiin uusi vaali kahden eniten ääniä saaneen välillä. Toisella kierroksella Rinna Ikola-Norrbacka sai 28 ääntä ja Niko Kyynäräinen 31 ääntä. Näin ollen kaupunginvaltuusto valitsi Lahden kaupunginjohtajan virkaan Niko Kyynäräisen.

Kokouksessa jätetty valtuustoaloite

Pro Lahden ja Liike Nyt:in valtuustoryhmät: Lahden kaupunki osoittaa paikan Street soccer -kaukalolle ja tutkii mahdollisuuksia antaa vanhan käyttämättömäksi jääneen jääkiekkokaukalon tähän käyttöön.

Katso tallenne kokouksesta