Hyppää sisältöön

Kaustinniityn uimarannan kunnostus etenee asukkaiden toiveiden pohjalta

Elokuun 24. päivä Kaustinniityn uimarannalla oli kuhinaa, kun lähes 50 asukasta kerääntyi keskustelemaan uimarannan kunnostuksesta. Tilaisuudessa suunnitteluhortonomi Eeva Blomberg esitteli ensimmäistä luonnosta uimarannan kunnostamisesta. Asukkaiden kommenttien pohjalta suunnitelmaa on muokattu paremmin tarpeita vastaavaksi. Mutta missä nyt mennään?

Tilaisuudessa keskusteltiin uimarannan laajentamisesta ja alueen kehittämisestä. Luonnoksessa pohdittiin myös venepaikkojen siirtoa rannan laajentamiseksi. Asukkaiden toive kuitenkin oli, että uusi ranta kunnostetaan vain veneiden vieressä kasvavaan koivuun saakka, jolloin veneitä ei tarvitsisi siirtää. Uimarantaa tullaankin laajentamaan vain koivuihin saakka, rantapuustoa harvennetaan sekä veden kulkua tukkiva oja aukaistaan.

Uusi pukusuoja ja WC on jo tilattu ja tulossa Kaustinniityn uimarannalle. Lisäksi tulossa on pyöräpaikkoja, penkkejä ja pöytä-penkkiryhmä keskustellun mukaisesti. Kasvillisuusniittoja tehdään ensi kesän aikana venepaikkojen läheisyydessä.

Asukkaiden vahva toive oli, että kunnostuksen yhteydessä selvitetään rannan ruoppauksen mahdollisuutta. Rannan pohjan tutkimus on tilattu ja sen tulokset saadaan syyskuun aikana. Sen jälkeen haetaan ELY:ltä ruoppauslupaa. Lokakuu-tammikuussa rannalle tehdään tarvittava ruoppaus, levitetään suodatinkangas ja sen päälle hiekkaa talven aikana.

Venepaikkoja ei toistaiseksi siirretä, mahdollisesti myöhemmin siirretään viisi venepaikkaa kauemmaksi. Ranta siistitään ensi kevään aikana, jolloin myös tuodaan kalusteet ja rantahiekkaa. Teemme parhaamme, että uimaranta on kunnossa kesäkuun aikana.

Asukkaiden puheista kävi ilmi myös, että rannalle ajetaan joskus autoilla. Nykyinen liikennemerkki on huonosti havaittavissa. Ajoneuvoliikenteen estoon toivottaisiin puomia tai vastaavaa ratkaisua. Ajoneuvoliikenteen kulkua ei voi täysin estää, sillä kunnossapidon ja pelastusajoneuvojen on edelleen päästävä kulkemaan rannalle.

Kaustinniityn uimapaikan kunnostus

Lisätietoja