Hyppää sisältöön

Kesäistutusten orvokit jaetaan lahtelaisille ilmaiseksi – tule noutamaan omasi ke 14.6. Fellmanniasta tai kaupungintalonpuistosta

Lahden kaupungin kesäkukkaistutusten orvokit jaetaan kaupunkilaisille keskiviikkona 14.6. klo 15–18. Orvokkeja voi noutaa Fellmannian edestä sekä kaupungintalonpuiston Vesijärvenkadun puoleisesta päästä. Lisäksi pienempi erä on jaossa jo 8.6. klo 17–19 Hennalan Itsenäisyydenpuiston suunnitteluillassa Apulandia-kahvilan pysäköintialueella.

Orvokkeja voi noutaa kuka vain maksutta omaan kassiin. Orvokkien määrää per hakija rajoitetaan niin, että mahdollisimman monelle halukkaalle riittää.

Kesäkukkaistutukset vaihdetaan kesäkuun alussa

Orvokit vaihdetaan muihin kesäkukkiin joka vuosi kesäkuun alkupuolella. Orvokkeja käytetään keväällä ja alkukesästä, sillä ne kestävät jonkin verran kylmää. Tähän asti orvokit ovat matkanneet vaihdon jälkeen kaatopaikalle.

– Kokeilemme, miten jako kaupunkilaisille sujuu. Orvokit säilyvät hyvinä vielä pitkään, kun niistä nyppii lakastuneet kukat pois. On ympäristönkin kannalta parempi, että vielä käyttökelpoiset kukat löytävät uuden kodin, kertoo suunnitteluhortonomi Eeva Blomberg. Parhaiten orvokit viihtyvät kevyessä varjossa.

Orvokkeja lahjoitetaan isompina erinä muun muassa päiväkodeille, Lahden diakonissalaitoksille ja maahanmuuttajille.

Blomberg muistuttaa, ettei orvokkeja pidä mennä ottamaan istutuksista omin päin.

– Pidetään paikat siistinä, ja huomioidaan toiset.

Ohjeet orvokkien noutoon

  • Orvokkeja ei saa ottaa istutuksista omin päin, vaan ne on haettava ohjeistettuun aikaan
  • Ota oma kassi tai purkki mukaan orvokeille, ne ovat ilman ruukkua.
  • Orvokkeja jaetaan niin, että mahdollisimman monelle halukkaalle riittää.
  • Ei jätetä sotkua ympäristöön.

Noutopaikat ja -ajat

Lisätietoja