Hyppää sisältöön

Kesätöissä kaupungilla: ”Ohjaamo on tosi hyvä ja rento paikka esimerkiksi ensimmäiseksi työpaikaksi”

Aada Harilon, 17, kesätyö kului rattoisasti nuorten parissa Ohjaamossa. Ohjaamo tarjoaa 15–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille maksutonta ohjausta työllistymiseen, opiskeluun, hyvinvointiin ja tulevaisuuden suunnitteluun.

Kesän aikana Aada Harilo on päässyt hyödyntämään sosiaalisen median osaamistaan ja laajentanut viestintätaitojaan. Hän tehnyt muun muassa mainontaa eri tapahtumille ja osallistunut rekrytointitapahtumaan.

– Olen ylläpitänyt meidän Ohjaamon somekanavia, sillä haluttiin tuoda esiin, miltä Ohjaamo näyttää nuorten silmin. Olen pääsyt esimerkiksi haastattelemaan ihmisiä ja tekemään viestinnän tehtäviä.

Ohjaamossa Aada on itsekin päässyt testaamaan, minkälainen työ hänelle voisi sopia.

– Tämä on hyvä työpaikka sellaiselle, joka ei oikein osaa päättää tai vielä tiedä mitä haluaa tehdä. Itseäni kiinnostaa media-ala, viestintä ja yhteiskunnalliset alat. Ohjaamo on tosi hyvä ja rento paikka esimerkiksi ensimmäiseksi työpaikakaksi.

Parasta on ollut uusien ihmisten tapaaminen.

– Meillä on täällä päivystyksiä, eli kuka tahansa voi silloin tulla käymään ja juttelemaan. Nyt kesähelteillä on välillä ollut hieman hiljaista, mutta kyllä tekemistä on aina keksitty.

Palvelutori on tullut kesän aikana tutuksi.

– En tiennyt, että tämä on niin iso ja elävä paikka, ja että täällä käy näin paljon väkeä.

Koko kesää ei ole tarvinnut viettää sisätiloissa. Aada on juuri lähdössä Ohjaamon järjestämään ulkotapahtumaan aurinkoiselle Pikku-Vesijärvelle.