Hyppää sisältöön

Keskustan asukasillassa esiteltiin keskustan viihtyisyyttä parantavia toimenpiteitä ja ajankohtaisia kaavatöitä

Vehreä kuva seremonia-akselilta Ristinkirkolle päin.

Vuosittain järjestettävän tilaisuuden tarkoituksena oli esitellä kaupunkisuunnittelun ajankohtaisia hankkeita ja käydä keskusteluja asukkaiden kanssa. Paikalla oli myös Lahden tapahtumapalvelut, Keski-Lahden asukasyhdistys ja keskustan kumppanuuspöytä kertomassa kuulumisia keskustan viihtyisyyttä edistävistä toimista ja osallistuvan budjetoinnin hankkeiden etenemisestä. Tilaisuuteen osallistui paikan päällä noin 100 lahtelaista.

Tilaisuuden yleisökysymykset käsittelivät erityisesti keskustan viihtyisyyden ja yhteyksien kehittämistä. Näiden kehittäminen on tunnistettu myös kaupunkisuunnittelussa ja erityisesti vuorovaikutteisesti suunnitellussa keskustavisiossa. Vuoteen 2040 tähtäävä keskustavisio etenee kevään päätöskäsittelyn jälkeen toimenpideohjelmien suunnitteluun. Visiota esitellään asukkaille vielä tarkemmin päätöskäsittelyn jälkeen 11.6. Asukkaita toivotaan taas mukaan tulevaisuuden keskustan suunnitteluun työn edetessä.

Yksi keskeisistä keskustavisiossakin tunnistettuja kehityskohteista on keskustan ja sataman välisen yhteyden vahvistaminen. Tilaisuudessa esiteltiinkin toteutussuunnitelmia Ranta-Kartanon keskiväylän ja Pikku-Vesijärven puiston kehittämiseksi.

Tänä vuonna kaavoituksessa ajankohtaisia ovat muun muassa Alatorin hotellihanke, Kisapuiston kehittäminen sekä kaupan ja asumisen alueena kehittyvä Paavola. Myös kansanopiston alueella on käynnissä asemakaavatyö. Suunnitelmien edetessä näistä hankkeista tullaan järjestämään myös hankkeiden omia asukastilaisuuksia.

Rakennusvalvonta kertoi tilaisuudessa rakentamislain ja Lahden päivitettävän rakennusjärjestyksen kuulumisia. Tarkempaa tietoa muutoksista viestitään asukkaille vielä loppuvuoden aikana. Pienrakentajia ja taloyhtiöitä kannustetaankin olemaan kaikissa kysymyksissä yhteydessä rakennusvalvontaan.

Tilaisuuden esitysmateriaalit

Tilaisuuden muistio

 

Tilaisuuden videotallenne on katsottavissa 3.5. asti

Ohita upotus