Hyppää sisältöön

Keskustan suunnittelu jatkuu lahtelaisten kanssa – keskustavision ideariihi 20.9. on avoin kaikille kaupunkilaisille

Kutsumme kaikki lahtelaiset mukaan keskustavision ideariiheen keskiviikkona 20.9. klo 17.30–20 kauppakeskus Trion palvelutorille. Tilaisuudessa voit jakaa omat ideasi keskustaan liittyen. Ideariihessä villit visiot ja ennakkoluuloton asenne ovat sallittuja, tai jopa suotavia!

Entä jos Lahden keskustassa voisi tehdä jotain täysin uutta? Mitä se olisi? Entä jos keskusta suunniteltaisiin lapsille? Mitä se tarkoittaisi? Muun muassa tällaisten kysymysten avulla viritellään keskustelua tulevaisuuden keskustasta asukkaiden ideariihessä.

Ideariihessä jaetaan toiveita, unelmia ja huolenaiheita

Tule mukaan keskustavision ideariiheen keskiviikkona 20.9. klo 17.30–20 Palvelutorille kauppakeskus Trioon. Tilaisuudessa voit jakaa omat toiveesi ja huolenaiheesi keskustaan liittyen sekä ideoida tulevaisuuden keskustaa toiminnallisissa teemapöydissä. Voit osallistua koko tilaisuuteen tai tulla pistäytymään sinulle sopivaksi hetkeksi.

Palvelutorin aulassa sijaitsevat teemapöydät keskittyvät tulevaisuuden kannalta tärkeisiin aiheisiin “entä jos?” -kysymysten avulla. Pöytien äärelle voi pistätyä ideoimaan ja jakamaan ajatuksia tai vain tutustua muiden ideoihin. Rohkeat ajatukset ovat tervetulleita!

Osallistujilla on myös mahdollisuus syventyä noin 1,5 tunnin fasilitoituun vuoropuheluun pitkän pöydän keskustelussa, joka alkaa klo 18. Illan aikana kuullaan myös LABin opiskelijoiden valmistelemia näkökulmia tulevaisuuden Lahdesta.

Tapahtuman ohjaavat keskustavisiota suunnittelevan Uusi Kaupunki -kollektiivin asiantuntijat ja Lahden kaupungin vuorovaikutussuunnittelijat yhdessä LABin opiskelijoiden kanssa. Ideariiheen osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Osallistu keskustavision suunnitteluun

Lahdessa työstetään parhaillaan vuoteen 2040 tähtäävää keskustavisiota, jonka tavoitteena on luoda viihtyisä, eläväinen ja houkutteleva keskusta kaikille lahtelaisille ja kaupungissa vieraileville.

Keskustavisio ei synny ilman lahtelaisia. Syksyn aikana kaupunkilaisia kutsutaan mukaan kehittämään rohkeaa visiota siitä, miltä tulevaisuuden Lahti tuntuu, näyttää ja kuulostaa.

  • “Vinkkaa visionääri” -kampanja etsii keskustan kehittäjiä mukaan keskustavisiotyöhön. Ehdota tuntemaasi  idearikasta tyyppiä mukaan 20.9. asti verkkolomakkeella. Myös itsensä vinkkaaminen on sallittua!

    Vinkkaa kaupunkivisionääri
  • Tule mukaan ideoimaan tulevaisuuden keskustaa toiminnallisten teemapöytien äärelle. Tapahtuma järjestetään Palvelutorilla kauppakeskus Triossa.

  • Tulevaisuusfestareilla matkataan Lahteen vuonna 2040. Monipuoliseen ohjelmaan sisältyy kansainvälisiä alustuspuheenvuoroja, paneeli sekä visiotyöpajat ammattilaisille ja kaikille asukkaille. Mitä Lahden keskusta voi olla parhaimmillaan?