Hyppää sisältöön

Keskustan vartioitu pyöräparkki on käynnistänyt toimintansa

Tänä vuonna valvottu pyöräparkki sijaitsee torin kupeessa Aleksanterinkadulla. Vartioitu pyöräparkki on edellisiltäkin vuosilta tuttu #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasidea.

Aiemmilta vuosilta tuttu vartioitu pyöräparkki sai jatkoa osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä. Maksuton vartioitu pyöräparkki on toiminnassa heinäkuussa ma-pe klo 9–14 ja elokuussa ma-pe klo 14–19. Sen yhteydessä on myös kevyt huoltopiste, jossa voi esimerkiksi pumpata ja korjata pyöränkumin tai öljytä ketjut. Pyöräparkki on valvottu alue, mutta sinne jätettävä pyörä tulee lukita omalla lukolla. Pyöräparkin valvonnasta ja huoltopisteestä vastaa lahtelaisia nuoria työllistävä Inspis ry.

Pyöräparkin paikka on vaihtunut hieman viime vuodesta. Parempi paikka löytyi Aleksanterinkadun R-kioskin edustalta, jossa on puiden tuomaa varjoa ja kiinteät pyörätelineet.

Keskusta-alueen suosikki-idea Vartioitu pyöräparkki torille (5000 €) keräsi 1066 ääntä osallistuvassa budjetoinnissa. Pyöräparkista on vastuussa kaupunkitekniikka sekä kaupunkisuunnittelu ja se toteutetaan yhteistyössä yhdistystoimijan Inspis ry:n kanssa.

Vartioitu pyöräparkki on #OmaLahti -osallistuvan budjetoinnin asukasidea. Tänä vuonna Lahden kaupunki toteuttaa yhteensä 33 osallistuvan budjetoinnin asukasideaa. Lue lisää ja katso kaikki osallistuvan budjetoinnin toteutettavat ideat osoitteesta lahti.fi/osbu.

Lisätietoja

Inspis ry
Maksim Gladostsuk, maksim@inspis.info, puh. 041 368 1208