Hyppää sisältöön

Keskustavision kick-offin paneelissa pohditaan keskustojen vetovoimatekijöitä eri alojen asiantuntijoiden voimin

Paneelikeskustelu on osa keskustavision kick-off -seminaarin ohjelmaa. Seminaari järjestetään Fellmannian auditoriossa tiistaina 29.8. klo 17.30–19. Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa kaikille lahtelaisille avoimeen keskustavision kick-off -seminaariin tiistaina 29.9., jossa kerromme keskustan kehittämisen ajankohtaisista aiheista ja miten lahtelaiset pääsevät vaikuttamaan läpi syksyn kaupunkimme keskustan tulevaisuuteen.

Seminaarin keskiössä on paneelikeskustelu, jossa kurkistetaan keskustan kehittämiseen kiinteistöjen ja liiketilojen, opiskelijoiden, maankäytön ja päätöksenteon näkökulmista. Paneelissa keskustellaan muun muassa Lahden keskustan vetovoimatekijöistä, hyvistä esimerkeistä meiltä ja maailmalta, sekä mitkä tulevaisuuden trendit tulee ottaa huomioon keskustaa kehitettäessä.

Tutustu panelisteihin

Anni Tenhunen toimii Trevian Asset Management Oy:ssa portfolio managerina. Hän on toiminut kiinteistöalan asiantuntija- ja johtamistehtävissä vuodesta 2003. Annilla on vankka kokemus erityisesti kauppakeskusten ja kaupallisten kiinteistöjen vuokrauksesta, kehittämisestä ja strategisesta suunnittelusta. Hänen mukaansa kaupunkikeskustojen elinvoiman edellytyksenä on monipuolisten toimintojen ja palvelujen mahdollistaminen joustavasti, kiinteistöjen muuntojoustavuus sekä helppo saapuminen läheltä ja kaukaa.

Jenny Hieto on opiskelijakunta KOE:n hallituksen puheenjohtaja, jonka myötä myös LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ääni tänä vuonna. Hän edustaa paneelissa opiskelijoiden kaupunkia.

Petri Honkanen työskentelee Lahden kaupungin suunnittelujohtajana ja hänellä on pitkä kokemus monipuolisista tehtävistä kuntasektorilla. Petrin vastuualueeseen kuuluu kaupunkisuunnittelun johtaminen ja hän toimii myös keskustavision työryhmän puheenjohtajana. Hänen tavoitteenaan on luoda Lahteen rohkea, ennakkoluuloton ja pitkälle tulevaisuuteen katsova keskustavisio.

Sara Ikävalko oli yli vuosikymmen sitten Lahden kaupungilla töitään aloittaessa Suomen ensimmäinen kunnan työllistämä kaupunkimuotoilija. Sittemmin Sara on rakentanut palvelumuotoilun korkeakouluohjelman LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituuttiin ja toiminut kaupunki- ja palvelumuotoilun lehtorina ja vastuuopettajana vuodesta 2015. Kaupunkimuotoilu yhdistää ymmärryksen ihmisen tarpeista kaupunkisuunnitteluun. Paneelissa Sara tuo esiin myös näkökulmaa Lahdesta korkeakoulukaupunkina.

Sirkku Hildén on lahtelainen pitkän linjan poliitikko, joka suhtautuu innostuneesti kaupungin kehittämiseen. Hänen toiveenaan on, että keskustavision tuloksena syntyy mahdollisimman laajasti jaettu yhteinen ymmärrys siitä, millainen on Suomen vetovoimaisin keskusta tulevaisuudessa ja miten se saavutetaan.

Paneelin juontaa Urban Practice Oy:n Katja Lindroos, joka on myös mukana kehittämässä hankeen vuorovaikutusta lahtelaisten kanssa.

Tervetuloa mukaan paikan päällä tai verkossa

Tilaisuus järjestetään tiistaina 29.8. klo 17.30–19 Fellmannian auditoriossa, Kirkkokatu 27. Kaikki lahtelaiset ovat tervetulleita tilaisuuteen! Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Tilaisuutta voi myös seurata kaupungin Youtube-kanavalla.

Youtube-linkki: https://www.youtube.com/live/eRN8avpbPro?si=yI-0K9V7p1LOLd-a

 

 

Lue lisää keskustavisiosta osoitteessa www.lahti.fi/keskustavisio

Lisätietoja