Hyppää sisältöön

Kevään tonttihausta on tulossa tontteja jatkuvaan hakuun

Kaupunkiympäristölautakunta päättää keskiviikkona 24.5. kevään tonttihaussa olleiden omakotitonttien varaamisesta. Lautakunta käsittelee myös Lahden asunto- ja maapoliittisia linjauksia vuosille 2023–2028.

Kaupunkiympäristölautakunta päättää luovuttaa kaksi huhtikuussa haussa ollutta omakotitonttia varattavaksi. Tontit sijaitsevat Kytölän Kytölänmäki II-alueella. Varauksen jälkeen tontit vuokrataan 31.12.2072 päättyvillä maanvuokrasopimuksilla.

Huhtikuun tonttihaussa ylimääräisiksi jääneet tontit siirtyvät jatkuvasti haettaviksi tonteiksi. Hakuun siirtyy kaksitoista tonttia Kytölästä ja yksi Nastolan Turranmetsästä. Kytölän tonteilla voi aloittaa rakentamisen heti.

Tutustu vapaisiin tontteihin

Asunto- ja maapoliittisella ohjelmalla tarkastellaan Lahden asumisen kehityssuuntia

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitellään Lahden asunto- ja maapoliittinen ohjelma. Ohjelmalla tarkastellaan Lahden alueen kehityssuuntia esimerkiksi väestön ja asuntotuotannon osalta.

Asuntopolitiikan osalta linjauksilla tavoitellaan houkuttelevia ja monipuolisia asuinmahdollisuuksia sekä riittävästi kohtuuhintaisia asuntoja. Lisäksi asuntopolitiikalla tuetaan sosiaalisesti tasapainoisten asuinalueiden kehittymistä. Tavoitteena on, että Lahdessa on monipuolisia asuinalueita, joilla on tarjota erikokoisia vuokra- ja omistusasuntoja kaikenikäisille asukkaille.

Maapolitiikan toimenpiteillä tuetaan asuntopolitiikkaa ja mahdollistetaan monipuolinen tonttitarjonta vastaamaan kaupungin kasvua ja kehitystä.

Kaupunkiympäristölautakunnan 24.5. esityslista