Hyppää sisältöön

Jalkakäytävän rakentaminen alkaa Radiomäellä

Suositun ulkoilureitin liikenneturvallisuus paranee Radiomäellä, kun alueelle rakennetaan uusi jalkakäytävä. Mäen päällä sijaitseva pysäköintialue on pois käytöstä rakentamisen ajan. Lehmusreitillä ulkoilevat ohjataan kulkemaan hautausmaan kautta.

Työ käynnistyy 22. huhtikuuta ja arvioitu valmistumisaika on kesäkuun puolivälissä. Radiomäen nykyisen jalkakäytävän jatkoksi rakennetaan 2,5 metriä leveä jalkakäytävä urheilukentän alkupäästä pysäköintialueelle. Lisäksi rakennetaan korotetut suojatiet jyrkän mäkiosuuden laelle ja toinen kentän portin kohdalle.

Urheilukentän ja hautausmaan väliselle alueelle rakennettava jalkakäytävä ja korotetut suojatiet parantavat suositun ulkoilureitin liikenneturvallisuutta. Tällä hetkellä alueella on autotie ja jalankulkijoiden käytössä kapeat pientareet.

Pysäköintialue saa uuden asfaltin ja maalaukset. Myös valaistus uusitaan. Alue on pois pysäköintikäytöstä rakentamisen ajan. Ajaminen Mastola-museolle on kuitenkin mahdollista. Hautausmaan edustalla sijaitsevat parkkipaikat ovat vain hautausmaalla vierailevien käyttöön.

Jalkakäytävän rakentamiseen on saatu valtionavustusta Traficomilta. Budjetti on yhteensä noin 278 000 euroa, josta jalkakäytävän osuus on 191 000 euroa.

Lisätietoja 

Riku Tiittanen
Projektipäällikkö
Kaupunkitekniikka, Kaupunkiympäristö
Riku.Tiittanen@lahti.fi
p. +358444820837

 

Uutista muokattu 23.4. Kevyen liikenteen väylä muutettu muotoon jalkakäytävä.

Liikennejärjestelyt Radiomäellä rakentamisen ajan