Hyppää sisältöön

Kisajärjestelyt aiheuttavat muutoksia liikenteeseen Urheilukeskuksessa ja hiihtoladuilla

Salpausselän kisat ja FIS Continental Cup aiheuttavat muutoksia liikenteeseen Urheilukeskuksen alueella ja hiihtoladuilla. Kisarakentaminen on jo käynnissä ja vaikutuksia on 14.3. asti. Urheilukeskuksen alueen toimintaan vaikuttaa myös helmikuun lopussa järjestettävä Finlandia-hiihto.
Hiihtokisa, Salpausselän kisat. Salppurin kisat, yleisö

Finlandia-hiihto hiihdetään 51. kerran 24.- 25.2.2024, jolloin Finlandia-hiihdon ladut on suljettu muilta käyttäjiltä. Kumpanakin päivänä startti on aamulla kello 9.00 Lahden hiihtostadionilla, ja maali sulkeutuu kello 17.00. Kisajärjestäjä huolehtii reittiopasteet. Lisätietoa Finlandia-hiihdon verkkosivuilta: www.finlandiahiihto.fi/Info/Ohjelma ja LahtiSki-latupalvelussa.

Salpausselän kisat järjestetään tänä vuonna 1.–3.3.2024 ja FIS Continental Cup 8.–10.3.2024. Lahden Urheilukeskuksessa nähdään Salpausselän kisojen aikana kolmen päivän ajan maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn huippujen välisiä kamppailuja. FIS Continental Cupissa kilpaillaan mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

Kisajärjestelyjä on suunniteltu niin, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän muutoksia normaaliin lahtelaiseen elämään. Järjestelyt vaikuttavat joidenkin tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella.

Kisaliikenne Urheilukeskuksen alueella on vilkkaimmillaan lauantaina 2.3.2024.

Kisavalmistelut käynnissä

Urheilukeskuksessa ja lähialueiden laduilla kisarakentaminen on jo käynnissä, ja latualueilla liikkuu rakentajia työkoneineen.

Rakentamis- ja purkutöiden aikana alueella liikkuvien on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä kisajärjestäjien opasteita ja ohjeita.

Hiihtäminen Urheilukeskuksen alueella stadionilla ja kisaladuilla on kielletty maanantaista 26.2.2024 klo 6 torstaiaamuun 14.3.2024. Tänä aikana Urheilukeskuksen alue, stadion ja kisaladut on varattu vain kisajärjestelyihin ja suljettu kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä.

Kisavalmistelujen aikana laduilla liikkuu moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita. Laduille laitetaan verkkoaitoja ja infokylttejä opastamaan alueella liikkujia toimimaan oikein. Opasteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta ja vahingoilta.

Kuntoilijat pääsevät hiihtämään koko kisajakson aikana Tapanilan kuntoladuille Mäkirinteenkadun, Sykekadun ja vanhan raviradan parkkipaikoilta ensilumenladun kautta.

Latutietoa löytyy LahtiSki-latupalvelusta ja liikuntapalvelujen lahti.fi -verkkosivuilta.

Kisajärjestelyjen vaikutukset tiloihin, liikenteeseen ja pysäköintiin

Salpausselän kisat vaikuttavat myös joidenkin tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella.

Suurhalli Areena ja Treeni ovat vain kisajärjestäjän käytössä keskiviikosta 28.2. tiistaihin 5.3.asti. Harrastajat voivat pysäköidä ke 28.2. saakka.

Seuraavilla katuosuuksilla on liikennettä rajoitettu:

 • Suurmäenkatu 5.2.–22.3.2024
 • Teivaankatu: 26.2.–5.3.2024
 • Svinhufvudinkadun risteykset: ajoreitti Jalkarannantielle ja Hollolankadulle 1.–3.3.202
 • Salpausselänkatu liikenneympyrästä Urheilukeskukseen suljettu 28.2.–4.3.2024
 • Veikko Kankkosen raitti ja Satamaradanpolku on suljettu 29.2.–5.3.2024. Kevyenliikenteen väylä ei ole käytössä kyseisenä aikana.
 • Paasikivenkatu Ståhlberginkadun risteyksestä kohti Urheilukeskusta 1.–3.3.2024

Vain kisaorganisaation käytössä olevat pysäköintialueet:

 • Salpausselänkadun pysäköintialue 22.2.–6.3.2024
 • Suurhallin pysäköintialue 26.2.–6.3.2024 (harrastajat saavat pysäköidä 28.2. asti)
 • Pikku-Vesijärven pysäköintialue 29.2.–3.3.2024
 • Osa Sopenkorvenkadusta 1 –3.3.2024
 • Jalkarannantien pysäköintialue 29.2.–3.3.2024
 • Koirien koulutusalue ja osa vanhasta raviradasta: 26.2.–12.3.2024

Kisavieraiden saapuminen

Kisapaikalle saapuvia kisavieraita pyydetään mahdollisuuksien mukaan käyttämään julkisia kulkuneuvoja.

Vinkkejä pysäköintiin löytyy Lahden kaupungin lahti.fi -verkkosivuilta lahti.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne-ja-kadut/pysakointi/

P-Kartanon ja P-Toriparkin lisäksi Fellmannin puiston kadunvarsilla voi pysäköidä voimassa olevien pysäköintiohjeiden mukaan.

Kisojen virallinen yhteistyökumppani LähiTapiola Vellamo tarjoaa kaikille päijäthämäläisille peruskoululaisille koko viikonlopun alueliput. Lippuetu koskee kaikkia Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän ala- ja yläkoululaisia. Maksuttomat koululaisliput jaetaan koulujen kautta ennen kisoja.

Kisaorganisaatio toivoo kaupunkilaisilta ymmärrystä ja pahoittelee kisajärjestelyistä aiheutuvia muutoksia päivittäiseen liikkumiseen Urheilukeskuksessa ja sen lähistöllä.

Lisätietoja

Finlandia-hiihto
Markku Levanen, tapahtumajohtaja, 041 311 8620

Salpausselän kisat
projektipäällikkö Kirsi Hänninen, 050 028 2505
kirsi.hanninen@lahtiskigames.com

Lahden kaupungin liikuntapalvelut
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, 044 416 3629
markku.ahokas@lahti.fi

Latutietoa LahtiSki-latupalvelusta ja kaupungin liikuntapalvelujen lahti.fi -verkkosivuilta.

Lue lisää Lahden seudun liikenteen lsl.fi -verkkosivuilta.
Reitit ja aikataulut löydät helposti hakupalvelusta lahti.digitransit.fi

Kuva Lahden kaupunki