Hyppää sisältöön

Koksikadun Power-to-Gas -tuotantolaitoshankkeen asemakaavoitusta esitellään asukastilaisuudessa 13.12.

Ilmakuva Koksikadun tontista

Nordic Ren-Gas Oy suunnittelee Power-to-Gas -tuotantolaitosta Lahteen. Hankkeen tavoitteena on rakentaa tuotantolaitos, joka tuottaa uusiutuvaa synteettistä metaania, vetyä ja hukkalämmöstä tuotettua kaukolämpöä. Laitos toimii osana puhtaiden P2X-kaasupolttoaineiden tuotanto- ja jakeluketjua raskaalle liikenteelle.

Laitoksen sijaintipaikka on Lahden Kymijärven voimalaitoksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva niin sanottu Urasan tontti (Koksikatu 8 ja Kahvakatu 3). Kaavatyön tavoitteena on varmistaa vastaako suunniteltu toiminta maankäyttömerkintää vai pitääkö merkintää täsmentää. Kaavaehdotus on nähtävänä verkkosivujen lisäksi paperikopioina Lahti-Pisteen osallistumistila Kympissä, pääkirjastossa ja Ahtialan kirjastossa 23.11.–29.12.2023 .

Tervetuloa mukaan kuulemaan asemakaavoituksen ja hankkeen etenemisestä Lahden kaupungintalon Paasikivisaliin, Harjukatu 31, 3.krs. Tilaisuus järjestetään 13.12.2023 klo 17.30–19.00. Sisäänkäynti summerilla pääovesta tai Harjukadun puoleisesta kulmaovesta (esteetön).

Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Voit osallistua myös etänä MS-Teamsissa.

Lisäksi tilaisuudessa on järjestetty runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Voit myös lähettää tilaisuuteen ennakkokysymyksiä 10.12. asti.

Yhteystiedot:

Heidi Kontulainen, kaavoitusarkkitehti

heidi.kontulainen@lahti.fi /+358444163816

Antti Ruismäki, kehityspäällikkö

antti.ruismaki@ren-gas.com

Juuso Heinämäki, vuorovaikutussuunnittelija

juuso.heinamaki@lahti.fi / +358444163820