Hyppää sisältöön

Koululaiset tutustuvat Lahden harrastusmahdollisuuksiin lasten ja nuorten harrastemessuilla

Kaksipäiväiset lasten ja nuorten harrastemessut järjestetään neljättä kertaa Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 7.–8.9.2023. Lahden kaikki 2.–8.-luokkalaiset eli yhteensä yli 8 000 koululaista osallistuu messuille koulupäivän aikana. Avoimet ovet kaikille kiinnostuneille pidetään torstaina.

 

Harrastemessuilla lapset ja nuoret pääsevät näkemään lajiesittelyitä ja kokeilemaan erilaisia harrastuksia paikallisten harrastustenjärjestäjien toiminnallisilla pisteillä. Harrastemessuilla on mukana yli 40 näytteilleasettajaa ja ohjelma on monipuolinen.

Messuilla pääsee temppuilemaan AirTrac-ilmavolttipatjalla, kokeilemaan karatepotkuja pistehanskoihin ja potkutyynyihin sekä miekkailemaan. Tapahtumassa on laser-aseammuntaa, toiminnallinen temppurata, cheerleading-kisapukujen loistoa ja stuntteja sekä ulkoalueella ratsastuskeskuksen poneja. Kuva- ja muotoilupajassa tehdään yhteisöllinen taideteos, partion pisteellä pelataan pihapelejä ja konsoli- ja tietokonepelikoneita on usealla eri pisteellä.

Tapahtuman ohjelmalavalla esiintyvät muun muassa Lahti Elite Cheer Team, Lahden konservatorion trumpetistit, Lahden tanhuujat ja kansantanssiryhmä Hollolasta. Puheohjelmassa kuullaan School of Gamingin luento aiheesta Pelien opit käyttöön arjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Mahtavaa, että pääsemme vihdoin toteuttamaan messut koronavuosien jälkeen. Lahdessa on todella monipuoliset harrastusmahdollisuudet. On tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan heille niin tuttuja kuin uusiakin lajeja maksutta koulupäivänsä aikana, kertoo Lahden kaupungin harrastuskoordinaattori Tiia Bucovschi.

To 7.9. klo 8.30–15 Lahden ala- ja yläkoululaiset sekä 2. asteen opiskelijat.
To 7.9. klo 15–18 Avoimet ovet, vapaa pääsy.
Pe 8.9. klo 8.30–13.30 Lahden alakoululaiset.

Messut järjestetään Lahden urheilu- ja messukeskuksen (Salpausselänkatu 7) Treeni-, Vesijärvi- ja Salpausselkähallissa.

Lisätietoja

HarrasteLahti.fi -sivustolta – Luettelo mukanaolevista näytteilleasettajista.

Tiia Bucovschi, Harrastuskoordinaattori, tiia.bucovschi@lahti.fi, 044 416 3743
Pilvi Hokkanen, kulttuurituottaja, pilvi.hokkanen@lahti.fi, 044 483 1727