Hyppää sisältöön

Kuntalaiskysely nuorisopalveluiden toiminnasta. Vastaa kyselyyn 19.11. mennessä.

Kuntalaiskyselyyn voi vastata aikuisena kuntalaisena, alle 20-vuotiaana nuorena kuntalaisena tai nuorisopalveluiden yhteistyökumppanina. Kyselyyn toivotaan vastauksia erityisesti niiltä nuorilta, jotka eivät käy nuorisotiloilla. Samaan aikaan toinen kysely toteutetaan nuorisotilojen käyttäjille nuorisotiloilla.

Kuntalaiskyselyllä halutaan laajemmin tavoittaa vastauksia kuntalaisilta ja kartoittaa, millaisia mielikuvia kunnan nuorisotyöhön liitetään. Kyselyyn vastaaminen auttaa nuorisotyön kehittämistyötä.

Kyselyyn pääsee vastaamaan nuorisopalveluiden nettisivuilla: Kuntalaiskysely nuorisopalveluiden toiminnasta. Vastaaminen on vapaaehtoista ja siihen vastataan anonyymisti. Vastaamiseen menee aikaa 5–10 minuuttia. Lisäksi tieto kyselystä lähtee Wilman kautta nuorille, heidän vanhemmilleen ja koulun henkilökunnalle. Kysely toteutetaan useilla paikkakunnilla ympäri Suomea, ja vastaukset menevät vain oman kunnan nuorisotyöstä vastaavalle kyselyn yhteyshenkilölle.

Käynnissä on kaksi eri kyselyä

Toisella kyselyllä kerätään palautetta nuorisotyöstä kunnan nuorisotiloilla yli 10-vuotiailta ja heitä vanhemmilta nuorilta. Nuoren vastauksia käytetään paikallisen nuorisotyön kehittämiseen, ja nuoren antamalla luvalla myös valtakunnallisen yhteenvedon tekemiseen. Nuori vastaa kyselyyn nimettömänä ja vapaaehtoisesti.

Valtakunnallisen kyselyn toteuttaa kunnallisen nuorisotyön kehittämisverkosto Kanuuna, joka on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa nuorisoalan osaamiskeskustoimintaa. Kuntalaiskysely toteutetaan ensimmäistä kertaa. Toimintaan osallistuville nuorille suunnattu kysely toteutetaan tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Kyselyssä on ollut mukana kahden edellisen syksyn aikana yli 80 kuntaa ja vastauksia on saatu yli 300 nuorisotilalta. Vastauksia on kerätty valtakunnallisesti yli 10 000.

Kysely on avoinna 16.10.–19.11.2023. Linkki kuntalaiskyselyyn: Kuntalaiskysely nuorisopalveluiden toiminnasta

Lisätietoja