Hyppää sisältöön

Kysyimme lahtelaisilta millainen on tulevaisuuden Lahti

Lahti uudistaa visuaalista ilmettään. Uudistuksen pohjaksi kysyimme millaisena asukkaat näkevät tulevaisuuden Lahden.

Ympäristöteema nousi odotetusti esiin. Tulevaisuuden Lahtea kuvattiin mm. sanoilla vihreä, kestävä, hiilineutraali, luontorikas, puhdas ja ympäristöystävällinen. Yleisiä Lahtea kuvaavia termejä olivat myös dynaaminen, edelläkävijä ja elinvoimainen. Hauskat ja kekseliäät termit toivat Lahdesta esiin puolia kuten fiksu, kotoisa, nouseva, vivahteikas, vedenläheinen, kaunis ja rohkea sekä vilkas urheilu- ja opiskelijakaupunki.

Pessimistisemmissä arvioissa näkyi keskisuurten kaupunkien kipukohdat, kuten päihteiden käyttö, pelko näivettymisestä ja työttömyys. Myös pussikalja ja sokeat autoilijat mainittiin.

Valtaosa vastaajista näki kuitenkin Lahden tulevaisuuden valoisana. Jos lahtelaisten tulevaisuuden visiot toteutuvat, elämme 10 vuoden päästä tasa-arvoisessa, vihreässä ja kiinnostavassa kulttuurikaupungissa.

Kyselyssä pohjustettiin myös visuaalisen ilmeen tunnelmaa. Lahtelaiset kallistuivat kodikkaan ja nuorekkaan ilmeen puolelle.

Kyselyyn otti osaa noin 400 henkilöä.

Ilmeen uudistaminen jatkuu suunnittelutyöpajoilla, joiden jälkeen valitaan visuaalisista ideoista lupaavin jatkokehitykseen. Uusi ilme lanseerataan näillä näkymin alkuvuodesta.

Ilme-kyselyn tulokset

Lisätietoja