Hyppää sisältöön

Lääkintälotanpuiston rakentaminen Hennalassa alkaa

Metsäiseen puistoon rakentuu puisto monipuolisine leikkialueineen. Alue avautuu kokonaan käyttäjille 2023.

Hennalan entisellä varuskunta-alueella sijaitsevan Lääkintälotanpuiston ja leikkialueen rakentaminen alkaa viikolla 33. Puistoalue rajautuu Esikuntakatuun, Pataljoonakatuun ja Jylisevänkatuun. Tänä vuonna rakennetaan puiston osuus polkuineen ja valaistuksineen sekä pienten lasten leikkialue. Isompien lasten leikkialue valmistuu vuonna 2023.

Lääkintälotanpuistoon tavoitellaan luonnonläheistä ja arvokkaaseen kulttuuriympäristöön soveltuvaa ilmettä. Leikkialue rakennetaan suurilta osin purettavan ajoväylän paikalle alueen puustottomalle osuudelle. Näin hyödynnetään vanhoja rakenteita ja valmiiksi tasaista pohjaa, sekä kaadetaan leikkialueen tieltä mahdollisimman vähän puita. Leikkialueen pinta- ja turvamateriaalina käytetään puuhaketta.

Ympäristö inspiroi luontoleikkeihin

Puiston halki polveilevasta käytävästä tehdään esteetön. Sen varrelle sijoitetaan leikkialueita, oleskelualueita, jäteastioita ja uusia istutuksia. Puistoon rakennetaan myös Esikuntakadun puolelta täydentävä kevyempi puistokäytävä, josta pääsee kulkemaan Pataljoonankadun tai leikkialueen suuntaan. Puiston teema syntyi metsäisestä vehreästä ympäristöstä sekä alueen historian henkeen sopivasta seikkailuajatuksesta. Puisto tarjoaa monipuolisia ja mielikuvitusta ruokkivia luontoleikkimahdollisuuksia, kuten leikit kuusimajojen katveessa.

Leikkialue on jaettu isojen ja pienempien lasten puoliin. Puistokäytävä erottaa puolet toisistaan. Keskellä on oleskelualue, jossa on piknik-pöytä ja tuolit sekä jäteastioita. Isompien lasten seikkailupuolelle on valittu monipuolisia toimintoja sisältäviä leikkivälineitä, kuten kiipeilyä, roikkumista, vauhdikasta keinumista sekä trampoliinihyppelyä. Pienten lasten puolelle on valittu seikkailu- ja luontoteemaan sopivia toimintoja ja näitä mahdollistavia välineitä. Välineet mahdollistavat ryömimistä tukin sisällä, kieppumista karusellissa, keinumista, hiekkaleikkejä, puhetorvileikkejä sekä esimerkiksi liukumista monitoimivälineessä.

Asukkaat mukana suunnittelussa

Lääkintälotanpuiston suunnitteluun ovat päässeet vaikuttamaan myös asukkaat. Asukkailla on ollut mahdollisuus kommentoida suunnitelmaluonnosta asukastilaisuudessa tammikuussa 2022. Lisäksi tilaisuudessa äänestettiin, millaiset leikkivälineet miellyttävät osallistujia eniten, ja kerättiin vastauksia siihen, millaiseksi osallistujat toivovat Lääkintälotanpuiston kehittyvän. Leikkivälineistä osallistujien suosikit olivat metsäiseen ympäristöön sulautuvat ja omaehtoiseen leikkiin kannustavat luonnonläheiset leikkivälineet. Asukkaat toivoivat, että puistosta kehittyy luonnonläheinen, viihtyisä ja seikkailut mahdollistava puisto. Asukkaiden toiveet näkyvät nyt konkreettisesti puiston ja leikkialueen teemassa.

Lääkintälotanpuiston ja leikkialueen puistosuunnitelmat

Lisätietoja