Hyppää sisältöön

Lahdelle suositellaan tapahtumastrategian uusimista

Lahden kaupunginhallituksessa kuultiin 3.10.2022 kaupungin tapahtumatoiminnasta tehdyn ulkopuolisen selvityksen johtopäätöksiä. Selvityksen mukaan tapahtumastrategia on tarpeen uusia ja työnjakoa selkeyttää – Lahden tapahtumatoimintaa kuvataan ammattitaitoiseksi ja laadukkaaksi.

Kaupunginhallituksen keskustelu ja ulkopuolinen selvitys liittyivät kokonaistarkasteluun, joka on tekeillä Lahden kaupungin tapahtumatoiminnan organisoinnista ja yhtiörakenteista.

Sekä konserni- ja tilajaosto että elinvoima- ja työllisyysjaosto käsittelevät tapahtumatoimintaa maanantaina 10.10.2022. Mahdollisten uudelleenjärjestelyjen tueksi on teetetty myös ylimääräinen tilintarkastus Lahti Events Oy:ssä.

Kaupungin strategian mukaisesti Lahti haluaa jatkossakin olla merkittävä tapahtumakaupunki. Ensi vuonna Lahdessa on poikkeuksellisen paljon suurtapahtumia, muun muassa Salpausselän 100-vuotiskisat, yleisurheilun Kalevan Kisat ja triathlonin Ironman 70.3 MM-kisat.

Ulkopuoliseen selvitykseen haastateltiin eri toimijoita kaupungista ja tapahtuma-alalta. Selvitys toi esiin, että kaupungin tapahtumastrategia on pandemian vuoksi jäänyt päivittämättä. Koska tavoitteet eivät ole kirkkaita, eri toimijoilla on hyvin itsenäinen rooli eikä tehtäväjako ole selkeä.

Selvityksen perusteella tapahtumien koordinointi ja ohjaus vaatii terävöittämistä. Kaikki kaupungin toimijat toteuttavat tapahtumia ammattitaitoisesti ja laadukkaasti, mutta ulkopuoliset toimijat eivät riittävän hyvin tunnista kaupungin toimijoiden rooleja ja tavoitteita.

Selvitys nosti esiin myös tapahtumien keskeisen merkityksen Lahden veto- ja elinvoiman sekä tunnettuuden vahvistamisessa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto järjesti Mediakahvit 4.10.2022, jossa esiteltiin tapahtumatoiminnan selvitystä paikallisille toimittajille. Paikalla olivat Sirkku Hildén, puheenjohtaja ja varapuheenjohtajista Kalle Aaltonen, Mira Nieminen ja Milla Bruneau. Mira Nieminen oli estynyt.