Hyppää sisältöön

Lahden ensilumenlatu avataan perjantaina 17.11. klo 16

Lahden perinteisen ensilumenladun valmistelutyöt ovat edenneet ripeästi, kun keliolosuhteet ovat sen sallineet. Hiihtokausi 2023–24 avataan perjantaina 17.11.2023 klo 16. Edellisen talven säilölumella latureitin pituudeksi saadaan noin 2 kilometriä. Tästä kaudesta alkaen hiihtäjille tarjotaan mahdollisuus vapaaehtoiseen latumaksuun.

Lumen levityksen ja ensilumenladun viimeistelyn aikana kenenkään ei toivota liikkuvan alueella vaaratilanteiden välttämiseksi.

– Lunta tuovia kuorma-autoja ja latukoneita liikkuu alueella aikaisesta aamusta yömyöhään saakka, varoittelee kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas. Hiihtäjiltä toivotaan vielä hetki malttia avaukseen asti.

– Latu valmistuu käyttökuntoon ja hiihtämään pääsee perjantaina 17.11. klo 16. 

Ensilumenladun avaamista valmistellaan liikuntapalveluiden ja Lahti Aquan yhteistyönä. 

Vapaaehtoisella latumaksulla voi osallistua latuverkoston kunnossapitoon   

Lahden hiihtoladut halutaan pitää maksuttomana peruspalveluna, mutta tästä kaudesta alkaen hiihtäjille tarjotaan mahdollisuus vapaaehtoiseen latumaksuun.   

Lahden latuverkoston kunnossapidosta huolehtii kaupungin liikuntapalvelut. Jatkossa yritykset ja yksityiset henkilöt voivat halutessaan osallistua kunnossapitoon maksamalla vapaaehtoisen latuverkostomaksun.  

Vapaaehtoisen latuverkostomaksun voi maksaa MobilePay-sovelluksella tai QR-koodilla.  QR-koodilla voit maksaa 5 €:n kertasumman. MobilePay-sovelluksella voi maksaa haluamansa summan 5-numeroiseen lyhytnumeroon, joka on 83180.  Vapaaehtoisen summan voi maksaa vaikka kerta kauteen, kuukauteen tai vaikka joka hiihtokerta.   

Kaupungin liikuntapalvelujen lahti.fi -verkkosivuilta sekä matkailijoita palvelevalta visitlahti.fi/hiihto -sivuilta löytyy tiedot maksutavoista sekä jatkossa myös LahtiSki-latupalvelusta.  

QR-koodi ja MobilePay-sovelluksen lyhytnumerokyltit löytyvät Urheilukeskuksen alueelta ja ensilumenladun läheisyydestä marraskuun loppuun mennessä. 

MobilePay-sovellus on ladattavissa AppStoressa tai Google Play -kaupasta.    

Talvikauden toivottuja lisäpalveluja 

Talvikauden asiakkaille ja hiihtäjille on tarjolla myös maksullisia lisäpalveluja.  Suksikauppa CustomsSki on asiantunteva ja palveleva suksi- ja hiihtotarvikekauppa, vuokraamo ja tarjoaa myös suksihuoltoa ensilumen ladun varrella. Lahden Suurmäen juurella High Hill Adventuren myyntipisteestä voi ostaa juotavaa sekä vuokrata liukulumikenkiä ja läskipyöriä.  

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat  

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Liikuntapalvelujen verkkosivuilla on ajo-ohjeet ja ensilumenlatuvideo ohjaa reittiä pysäköintipaikalle.  

Hiihtäjien puku- ja pesutilat  

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat hyödyntää myös urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.  

Urheilukeskuksen suksivoitelutila sijaitsee Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.  

Tarkemmat tiedot löytyvät liikuntapalvelujen verkkosivuilta. 

Latureittien kunnostuksen etenemistä kannattaa seurata LahtiSki-latupalvelusta. Karttapohjaisessa järjestelmässä näkyy koko Lahden alueen latureitistö.  

Lisätietoja  

Lahden kaupunki,
Liikuntapalvelut
liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas, 044 416 3629
liikuntajohtaja Aleksi Nyström, 044 483 1794
liikuntapaikkamestari Arto Manninen, 044 716 1581  

LahtiSki-latupalvelu  

Ulkoilureitit ja ladut – Lahti   

Tutustu ensilumenlatuvideoon  

visitlahti.fi/hiihto  

Suksikauppa CustomsSki, Lahden vanhan raviradan tuntumassa, Vaskelaisenrinne, suksikauppa.fi  

High Hill Adventure, Lahden Suurmäen juurella, Suurmäenkatu 5.