Hyppää sisältöön

Ulkoilureitit ja ladut

LahtiSki-latupalvelu

LahtiSki-latupalvelu kertoo

  • Lahden ajantasaisen latutilanteen, mikä latu on hiihtokunnossa ja milloin ajettu,
  • Latureitin pituuden, valaistuksen, hiihtotyylin ja vaikeusasteen.
  • Karttapohjaisessa järjestelmässä näkyy koko Lahden alueen latureitistö, jonka kunnossapidosta kaupungin liikuntapalvelut huolehtii.

Lahden latureitit löytyvät myös Lahden karttapalvelusta.

Hiihtäjien puku- ja pesutilat

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa.

Myös Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Lahden ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ja latutuntumaa

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelanrinne), kaupungista päin tultaessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle.

Myös Liikuntapalvelujen ensilumenlatuvideo ohjaa reittiä pysäköintipaikalle ja antaa tuntumaa ensilumenladusta.

Ohita upotus

Tapanilan hiihtomaja

Ohita upotus

Lahden upea latu- ja retkeilyverkosto

Ympäri Lahtea ja Salpausselän harjumaastoon sijoittuvaa latuverkostoa on kaikkiaan noin 180 kilometriä, josta valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Valaistujen latujen valot syttyvät aamulla klo 7.00 ja sammuvat illalla klo 22.30.

Upea latu- ja retkeilyverkosto on helposti saavutettavissa oleva luontoliikunnan harrastuspaikka niin kesällä kuin talvellakin. Kuntoilijat, harrastajat ja perheet voivat valita mieleisensä hiihtolenkin oman kunto- ja taitotasonsa mukaisesti.

Talvisin ladut ovat vain hiihtäjien käytössä, kävely ja koirien ulkoiluttaminen laduilla on kielletty. Talvisin myös järvet tarjoavat olosuhteiden salliessa mahdollisuuden kävelyyn, luisteluun ja hiihtoon.