Hyppää sisältöön

Ulkoilureitit ja ladut

Talvikauden 2021 – 2022 ensilumenlatu on avattu perjantaina 26.11.2021

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska ja joukko orkesterin muusikoita testasivat Lahden ensilumenlatua heti sen avajaispäivänä perjantaina 26.11.2021.

Edellisen talven säilölumella latureitin pituudeksi on saatu noin 1,5 km. Lahden ensilumenlatu 2021 havainnekuvana.

– Tervetuloa hiihtämään ensilumenladulle niin Lahdesta kuin muualtakin, toivottelee liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.
Ensilumenladun avaaminen on valmisteltu liikuntapalveluiden ja Lahti Aquan yhteistyönä. / uutinen 18.11.

Alla tietoa LahtiSki-latupalvelusta, hiihtäjien käytettävissä olevista puku- ja pesutiloista sekä ensilumenladun lähimmistä pysäköintipaikoista.

LahtiSki-latupalvelu

LahtiSki-latupalvelu kertoo

  • Lahden ajantasaisen latutilanteen, mikä latu on hiihtokunnossa ja milloin ajettu,
  • Latureitin pituuden, valaistuksen, hiihtotyylin ja vaikeusasteen.
  • Karttapohjaisessa järjestelmässä näkyy koko Lahden alueen latureitistö, jonka kunnossapidosta kaupungin liikuntapalvelut huolehtii.

Lahden latureitit löytyvät myös Lahden karttapalvelusta.

Lahden ensilumenlatu 2021 havainnekuvana.

Hiihtäjien puku- ja pesutilat

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat hyödyntää myös urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Myös Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Lahden ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ja latutuntumaa

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelanrinne), kaupungista päin tultaessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle.

Myös Liikuntapalvelujen ensilumenlatuvideo ohjaa reittiä pysäköintipaikalle ja antaa tuntumaa ensilumenladusta.

Ohita upotus

Tapanilan hiihtomaja

Ohita upotus

Lahden upea latu- ja retkeilyverkosto

Ympäri Lahtea ja Salpausselän harjumaastoon sijoittuvaa latuverkostoa on kaikkiaan noin 180 kilometriä, josta valaistuja reittejä noin 70 kilometriä. Valaistujen latujen valot syttyvät aamulla klo 6.00 ja sammuvat illalla klo 22.30.

Upea latu- ja retkeilyverkosto on helposti saavutettavissa oleva luontoliikunnan harrastuspaikka niin kesällä kuin talvellakin. Kuntoilijat, harrastajat ja perheet voivat valita mieleisensä hiihtolenkin oman kunto- ja taitotasonsa mukaisesti.

Talvisin ladut ovat vain hiihtäjien käytössä, kävely ja koirien ulkoiluttaminen laduilla on kielletty. Talvisin myös järvet tarjoavat olosuhteiden salliessa mahdollisuuden kävelyyn, luisteluun ja hiihtoon.