Hyppää sisältöön

Lahden johtamisjärjestelmää uudistetaan – konsernipalvelujohtajan virka lakkautetaan

Konsernihallinnon organisaation uudistusta on käsitelty yksiköiden johtajien ja päälliköiden kanssa yhteistoimintamenettelyssä. Seuraavaksi muutos etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn. Uudistuksella ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Konsernipalvelujohtajan irtisanoutumisen myötä konsernihallinnon johtamisjärjestelmää on tarkasteltu. Kuntien rooli on muuttunut sote-uudistuksen jälkeen ja painottuu sivistyksen, hyvinvoinnin, elinvoiman ja työllisyyden sekä rakennetun ympäristön kehittämiseen.

Uudistusesityksen mukaan konsernipalvelujohtajan virka lakkautetaan ja virkatehtäviä jaetaan. Kaupunginjohtajan sijaisesta päättää kaupunginhallitus.

Konsernihallinnon palvelualue jaetaan elinvoiman palvelualueeseen ja suoraan kaupunginjohtajan alaisuudessa olevaan konsernihallinnon vastuualueeseen.

Konsernihallinnon vastuualueeseen kuuluvat jatkossa konsernipalvelut, viestintäpalvelut ja Lahden Tilakeskus. Konsernihallinnolle ei palkata erillistä johtajaa, vaan vastuualuetta johtaa jonkun konsernihallinnon palveluyksikön johtaja oman virkatehtävänsä ohella. Johtajasta päättää kaupunginhallitus.

Uuteen elinvoiman palvelualueeseen siirtyy nykyinen elinvoima- ja työllisyyspalvelut. Elinvoiman palvelualuetta johtaa elinvoimajohtaja.

Organisaation uudistamista käsitellään kaupunginhallituksessa hallintosäännön muutoksena 8.4. ja asiasta päättää kaupunginvaltuusto 15.4. Muutokset tulisivat voimaan 1.6.

Konsernihallinnon organisaation uudistusta on käsitelty yksiköiden johtajien ja päälliköiden kanssa yhteistoimintamenettelyssä 20.3. Yhteistoiminta jatkui kaupungin yhteistoimintaryhmässä 25.3.

Lisätiedot

Aihealueet