Hyppää sisältöön

Lahden Joulukylä aukeaa 10.12.

Lahden Joulukylä avaa porttinsa lauantaina 10.12. klo 10 ja on auki yhdeksän päivää sunnuntaihin 18.12. saakka. Luvassa on runsas ohjelma ja entistä enemmän myyntikojuja.

Joulukylän emäntä Inkeri Määttä kertoo, että esiintymislavan ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

– Ohjelma tulee olemaan Joulukylän taattua laatua. Mukana on ammattilaisia ja harrastajaesiintyjiä sulassa sovussa. Esiintymään mahtuu vielä mukaan, ja ilmoittautumisia otetaan vastaan.

Myyntimökkejä tulee tänä vuonna entistä enemmän, ja niitä on nyt yhteensä 26. Myyjiä on tulossa yli 30, joista noin puolet on uusia ja puolet tuttuja myyjiä.

– Lähes kaikki myyntiajat on nyt varattu, mutta yksittäisille päiville mahtuu vielä myymään, Määttä kertoo.

Myynnissä on esimerkiksi pukinkonttiin laitettavaa, mm. tarve- ja koriste-esineitä, jouluisia herkkuja ja käsitöitä.

Ruokapalvelut laajenevat ja joulupukki tavattavissa

Joulukylän ruoka- ja juomapalvelut telttamuotoisessa ravintolassa tuottaa Sante Fé. Joulukylään on myönnetty anniskelupa. Ravintola tarjoilee lämpimiä juomia kuten kaakaota, glögiä ja kahvia. Lisäksi myyntiin tulee jouluisia herkkuja, niin suolaista kuin makeaa.

Lisäksi Joulukylää somistetaan Amadeu Viveksen suunnittelemilla yli 20 näyttävällä somiste-elementillä, jotka tehdään puusta ja kierrätysmateriaaleista. Elementeissä ovat teemoina muun muassa kuuset ja lyhdyt. Valosuunnittelija Timo Saarinen päivittää Joulukylän valaistusta astetta paremmaksi.

Joulukylässä päivystää tietysti myös joulupukki, joka saa kohtaamispaikalleen uutta sisustusta.

Jäätoria ei tänä vuonna ole, joten sen tilalle suunnitellaan toiminnallista tekemistä.

Lahden seurakuntien kota aukeaa uudelleen, lapsille uutta tekemistä

Lahden seurakuntien kota on auki koko kylän ajan ja tarjoaa kupin kuumaa glögiä ja mahdollisuuden kuulumisten vaihtoon seurakuntien työntekijöiden kanssa.

– Poikkeusvuosien jälkeen seurakuntien tunnelmalliseen kotaan pääsee jälleen myös sisälle levähtämään ja lämmittelemään hetkeksi. Joulukylä on meille mieluinen perinne yhdessä kaupungin kanssa ja luonteva tapa kohdata ihmisiä ja tuoda joulun sanomaa, sanoo Lahden seurakuntien yhteisö- ja tapahtumapappi Janne Konttinen.

Joulukylään on tänäkin vuonna piiloteltu tonttuovia, missä on lapsille toiminnallisia tehtäviä. Tehtävien teon jälkeen voi noutaa Lahden seurakuntien mökistä pienen jouluyllätyksen. Lapsille on mökissä tällä kertaa myös leikittävää ja katseltavaa: talvinen kylämaisema, jossa kulkee juna. Junaradalla saa myös leikkiä.

Joulukylän pääjärjestäjät ovat Lahden kaupunki ja Lahden seurakuntayhtymä.

Joulukylän aukioloajat ja ohjelma

  • 10.–17.12. klo 10–19
  • 18.12. klo 10–18
Päiväkohtaiset ohjelmatiedot julkaistaan Joulukylän sivuilla

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä, p. 044 416 3890
Lahden seurakunnat, yhteisö- ja tapahtumapappi Janne Konttinen, p. 044 719 1271

Aihealueet