Hyppää sisältöön

Lahden kaupungille on tekeillä julkisen taiteen periaateohjelma – osallistu asukastilaisuuteen 27.10.

Lahdessa toteutetaan jatkuvasti erilaisia julkisen taiteen hankkeita, joita myös kaupunkilaiset ovat toivoneet. Valmisteltavassa periaateohjelmassa kuvataan toimintatapoja ja polkuja, joiden avulla taidetta voidaan tuottaa suunnitelmallisesti kaupungin julkisiin tiloihin ulkona ja sisätiloissa. Asukastilaisuudessa pääset osallistumaan taideohjelman tekoon.
Abstrakti sinivalkoinen muraali Matkakeskuksen seinässä

Taiteen periaateohjelma luo toimintamallin helpottamaan valmistelua, valintoja ja budjetointia

Lahden kaupungin julkisen taiteen periaateohjelman valmistelu alkoi jo vuonna 2020. Nyt ollaan vaiheessa, jossa vuonna 2021 tehdystä kyselystä nousseet toiveet ja tuoreimpien taideprojektien kokemukset kootaan yksien kansien väliin. Taideohjelmassa määritellään julkisen taiteen hankinnan menettelytavat ja vaihtoehtoja taiteen rahoittamiseksi. Ohjelman tarkoitus on määritellä, miten julkista taidetta Lahden kaupungissa hankitaan, tuotetaan ja toteutetaan.

Projektipäällikkö Päivi Airas muistuttaa, että taidehankkeet ovat keskenään hyvin erilaisia, pieniä ja laajoja, väliaikaisia ja sukupolvesta toiseen kestäviä.

– Periaateohjelma auttaa tulevien taidehankkeiden valmistelua niin, että osataan ennakoida työvaiheet, aikataulut, työn määrä, rahoitus ja liittyminen mahdollisiin rakennushankkeisiin. Siksi periaateohjelmassa tehdään myös ehdotuksia tarvittavista resursseista. Ohjelman avulla halutaan välttää myös koetut vaikeudet ja tehdä kaupungin tulevasta taidetyöstä ennakoitua ja suunnitelmallista. Unohtamatta silti ajankohtaisia ideoita, Airas kiteyttää.

Osallistu taiteen periaateohjelman valmisteluun asukastilaisuudessa

Tervetuloa mukaan asukastilaisuuteen torstaina 27.10. kello 17–19. Tilaisuus järjestetään Fellmannian 2. kerroksessa Ars Cultura -tilassa (Kirkkokatu 27). Tilaisuudessa projektipäällikkö Päivi Airas esittelee valmisteilla olevaa taideohjelmaa. Tilaisuudessa on mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja keskustelulle ja kysymyksille on varattu runsaasti aikaa. Tervetuloa!

Jätä palautetta tai lähtötietoa suunnittelijoille (Forms-lomake)

Lisätietoja