Hyppää sisältöön

Lahden kaupungin ja Spatiumin välisistä omistusjärjestelyistä päätetään maanantaina

Konserni- ja tilajaostolle esitetään kokouksessa 22. tammikuuta, että kaupunki ostaa Suurhallin ja messuhallikiinteistön.

Konserni- ja tilajaostolle esitetään, että Lahden kaupunki ostaa Spatium Toimitilat Oy:ltä Suurhallin ja messuhallikiinteistön eli Lahti- ja Vesijärvi-hallin 19,9 miljoonalla eurolla. Spatium Toimitilat Oy siirtää myös rakennuksia koskevat vuokrasopimukset Lahden kaupungille.

Päätös on ehdollinen sille, että kaupunginvaltuusto myöntää muutostalousarviossa kauppaan liittyvän 20 miljoonan euron määrärahan. Kaupunginvaltuusto kokoontuu 29. tammikuuta. Kiinteistöjärjestelyn toteutuminen on myös ehdollinen siihen saakka, kun kauppaa ja järjestelyä koskevat päätökset ovat lainvoimaisia.

Jaostolle myös esitetään, että Lahden kaupunki myy Tikkula-rakennuksen 800 000 eurolla Spatium Toimitilat Oy:lle. Kaupunki vuokraisi maanvuokrasopimuksella tontin ostajalle ja siirtäisi rakennuksia koskevat vuokrasopimukset Spatium Toimitilat Oy:lle. Järjestelyyn liittyvästä maanvuokrasopimuksesta päättää kaupunkiympäristölautakunta.

Kiinteistöjärjestelyt edistävät omistajastrategista tavoitetta selkeyttää kaupungin kiinteistöjen omistuksia. Spatium Toimitilat Oy:n omistukseen keskitetään pääosin kaupunkikonsernin ulkopuolisten kaupallisten toimijoiden käytössä olevat kiinteistöt. Toimenpiteet edistävät myös elinkeinoelämää sekä mahdollisia yritysten sijoittautumisia, joiden työllistämisvaikutukset voivat olla merkittäviä.

Konserni- ja tilajaoston kokouksen esityslista