Hyppää sisältöön

Lahden kaupungin työntekijät voivat huristella nyt sähköisillä yhteiskäyttöautoilla

Yhteiskäyttöauton käyttö on ilmastoteko ja säästää myös tilaa, kun autoja voi vuokrata työpaikalta keskitetysti. Täyssähköiset yhteiskäyttöautot edistävät myös Lahden hiilineutraaliustavoitteita.

Yhteisautot on vahvasti lahtelainen ja paikallinen palvelun tuottaja. Yrityksen tavoitteena on kehittää Lahden yhteiskäyttökulttuuria ja tuoda sähköautoja myös Lahden henkilökunnan käyttöön joustavalla, helpolla ja asiakaslähtöisellä palvelulla.

Täyssähköinen yhteiskäyttöauto tarjoaa auton omistamista edullisemman ja vihreämmän vaihtoehdon Lahden kaupungille. Mobiilisovellukseen rekisteröityneet käyttäjät voivat varata sähköautoa käyttönsä virka-ajoon.

– Yhteiskäyttöautoilla korvataan nykyistä vanhentunutta virka-autokantaa vähemmän päästöjä tuottavalla kalustolla. Uskon, että yhteiskäyttöautot tulevat osaltaan jatkossa ottamaan paikan meidän omien autojen käytössä työajoihin. Kaikilla työntekijöillä ei ole autoa, joten tämä helpottaa myös heidän liikkumistaan esimerkiksi yhteistyöpalavereihin, kertoo kaupungininsinööri Mika Lastikka.

Yhteiskäyttöautojen suosio kasvaa Lahdessa

Lahdessa on yhteiskäyttöautoja tarjolla eri yrittäjiltä. Kaikille yhteiskäyttöautoillemme on hankittu asukaspysäköintitunnukset, jotka oikeuttavat pysäköimiseen asukas- ja yleispysäköintipaikoilla A, B, C ja D

– Kun Lahden ympäristöpääkaupunkivuodesta alettiin puhua aktiivisemmin, ryhdyimme yrityksessä miettimään, miten me yrityksenä voisimme olla mukana. Syntyi ajatus keskustan alueella olevista täyssähköisistä yhteiskäyttöautoista, joita kuka tahansa palveluun rekisteröitynyt voi vapaasti vuokrata omaan käyttöönsä”, City-Yhteisauto Oy:n toimitusjohtaja Vesa Putkonen kertoo.

Palvelu avautui asukkaille vuoden 2020 alussa ja tällä hetkellä siihen on rekisteröitynyt jo tuhat sähköauton käyttäjää. Täyssähköauton voi ottaa käyttöön keskustan toriparkin lisäksi Prisma Syke ja BW Tower parkkihalleista.

Autojen yhteiskäyttö on hajautettua ja joustavaa palvelua. Rekisteröitynyt asiakas saa auton käyttöönsä lyhyeksikin ajaksi, lyhyin vuokrausaika on yksi tunti.

”Auton varaus ja maksaminen tapahtuvat Japster- mobiilisovelluksen kautta. Japster-yhteiskäyttöautojen käyttö vähentää tarvetta sitoa pääomaa auton omistamiseen. Yhteiskäyttöauton käyttäjäksi voi rekisteröityä helposti sovelluksen kautta, Vesa Putkonen jatkaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Vesa Putkonen, City-Yhteisauto Oy, p. 050 577 2612